Geen wedstrijd is hetzelfde en vele vergeet je niet snel. Er zijn ook wedstrijden om nooit te vergeten bijvoorbeeld een goede prestatie of een jubileum. Daarnaast maak je wel eens wedstrijden mee die je om zeer bijzondere redenen niet snel zal vergeten. De foto hieronder was tijdens zo’n wedstrijd.

Op de achtergrond van deze foto ziet u nog een deelnemer die met twee paarden aan de hand nog zo snel mogelijk probeert weg te komen.

De WES-wedstrijd in Westkapelle (vroeger de VVV-wedstrijd) eindigde in 2004 zeer plotseling. Na de reguliere 25 beurten stond de kamp op het punt van beginnen. Boven zee zag je al wat donkere wolken bijeen kruipen dus iedereen wist wel dat we het niet droog zouden houden. Maar ja ringrijders stoppen niet bij elke druppel water dus de kamp kon beginnen. Twee rijders zijn nog begonnen aan deze kamp maar toen kwam er uit die grote donkere wolken een soort tropische regenbui zoals je niet vaak ziet. De chaos was groot, rijders vluchtten met paarden hun trailers in en het publiek zocht zo snel mogelijk een droog onderkomen. Na ongeveer een kwartier waren de boxen leeg en was het zand uit de baan gespoeld. Nog twee man stonden toen nog in de regen van een biertje te ‘genieten’. Ramon en ondergetekende waren deze dag met paard en wagen naar Westkapelle gekomen. Het leek ons niet aantrekkelijk om ook de terugreis te voet af te leggen dus moesten we nog een half uurtje wachten tot ons alternatief vervoer arriveerde. Een lang half uur in een bijna nachtelijke sfeer want zo donker was het op dat moment. (kijk bijvoorbeeld naar de lichtreclame die aanstaat) Later op de avond hoorde wij berichten vanuit Ijzendijke en Wissekerke waar ze ook noodgedwongen moesten stoppen.