Wat een prachtig weer zaterdag tijdens onze tradionele Domburgse Kermis. Een groot contrast met vorig jaar, want toen reden we met onze regenjas aan. Nu gelukkig niet, de hele dag met een t-shirt aan! Een mooi aantal deelnemers van onze eigen vereniging met een debutant en vier gastrijders.

21 deelnemers waarvan dus 4 gastrijders: Jinte Jakobsen, Bente Jakobsen, Jeanine Dekker van de afdeling Aagtekerke en Nancy de Visser van de afdeling Oostkapelle. Fijn dat ze bij ons mee hebben gereden!

De wedstrijd verliep vlot en al snel kwamen we aan bij beurt 9 t/m 12, deze 4 beurten tellen mee voor de ochtendbekers. 8 rijders mochten zich opmaken voor de kamp. Sienna Sins, Bente Jakobsen, Emiel Provoost, Lotte Provoost, Joyce de Visser, Nancy de Visser, Tristan de Visser en Martijn Minderhoud. Er werd meteen gestart op 26mm en hier vielen al enkele rijders af. Uiteindelijk heeft Lotte op de 14mm de 1e ochtendbeker gewonnen, Emiel Provoost de 2e ochtendbeker en Nancy de Visser de 3e ochtendbeker.

We reden tot aan de pauze 17 beurten zodat we ’s middags genoeg tijd hebben voor een pauze met de gaaischieters. Tijdens de middagpauze nog 3 koplopers met 17 van de 17: Joyce de Visser, Tristan de Visser en Martijn Minderhoud. Tussen de middag werd onze debutante Lotte Jansen van een snor van schoensmeer voorzien. Na de pauze stak ze in beurt 19 haar vierde ring en zo mocht haar snor er gelukkig weer afgepoetst worden.

Na onze pauze rond de klok van 15.00 hadden we er 25 beurten op zitten. Na de pauze reden we weer verder en heeft de pauze Joyce niet goed gedaan, want zij miste helaas haar eerste ring waardoor alleen Tristan en Martijn nog over bleven. Zij maakten geen fout en staken 30 van de 30 ringen! In de kamp was Tristan de sterkste en werd winnaar van de Domburgse Kermis.

Vanaf beurt 23 rijden we voor de middagbekers. Waarin we een kleine (beker 5 t/m 8) en een grote finale (beker 1 t/m 4) hebben. Tristan, Martijn en Lotte waren zeker van een beker, want zij mochten gaan uitmaken wie de winnaar wordt van beker 1 t/m 3. Tristan werd winnaar van de 1e beker en pakte zo de dubbel. Martijn won de 2e beker en Lotte de 3e beker. Voor beker 4 mochten er 5 rijders gaan kampen, ook hier starten we weer direct op 26mm. Uiteindelijk bleven Emiel en Joyce over. Zij staken beiden 14mm en mochten de beker verder uitkampen op 10mm. Het lukte ze beiden niet om de 10mm te steken, waardoor ze terug kwamen op 14mm. Emiel was hier sterker en won zo de 4e beker.

In de kleine finale werd er niet gekampt, omdat de bekers verdeeld werden over het aantal gestoken ringen in de kleine finale. Zo werd Michiel Provoost winnaar van de 5e beker, Michiel Bernard winnaar van de 6e beker, Anoek de Kok winnaar van de 7e beker en Bente Jakobsen winnaar van de 8e beker!

En dan de laatste kamp, de pollepel! 12 rijders mochten zich opmaken voor de laatste kamp. Ook deze kamp werd er weer gestart op 26mm. Ook Sienna reed hier weer mee, zij heeft deze dag alle kampen meegereden! Hartstikke knap gedaan. Op de kamp bleven er 2 rijders over op 14mm: Marcel Provoost en Joyce de Visser. Marcel Provoost reed zaterdag ook een PR van 26 ringen en kon wellicht ook een mooie prijs mee naar huis nemen. Marcel en Joyce staken beiden 14mm en gingen kampen op de 10mm. Dit hebben ze maar liefst 3x geprobeerd, maar helaas miste ze hier beiden. Uiteindelijk werd het beslist op 14mm en ging Joyce de Visser met de pollepel naar huis. Ieder jaar hebben we een mooie aanmoedingsprijs, deze ging met Steffie de Rijke mee naar huis. Over haar is een mooi artikel geschreven in de PZC: https://www.pzc.nl/veere/voor-zwitserse-steffie-gaat-in-domburg-een-droom-in-vervulling-ringrijden~ae8782ae/

Dit jaar gingen de versieringsprijzen naar Maurice Bernard (categorie trekpaarden) en Tristan de Visser (categorie overigen).

We kijken terug op een geslaagde Domburgse Kermis met prachtig weer en mooie resultaten.

Uitslag ringrijden Domburgse kermis, 29 juni 2024

nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Tristan de Visser30dagkampioen,1e beker, versiering warmbloeds
2.Martijn Minderhoud302e beker
3.Lotte Provoost291e ochtendbeker,3e beker
4.Joyce de Visser29pollepel
5.Emiel Provoost272e ochtendbeker, 4e beker
6.Nancy de Visser273e ochtendbeker
7.Marcel Provoost26 
8.Sienna Sins23 
9.Frank Provoost22 
10.Bram de Visser22 
11.Michiel Provoost215e beker
12.Jinte Jakobsen21 
13.Anouk de Kok167e beker
14.Bente Jakobsen158e beker
15.Lana Los13 
16.Michiel Bernard136e beker
17.Frank Passenier12 
18.Maurice Bernard12versiering koudbloeds
19.Jeanine Dekker11 
20.Lotte Jansen6debutante
21.Steffie de Rijke4aanmoedigingsprijs
    
    
 beker 1 t/m 4 = grote finale  
 beker 5 t/m 8 = kleine finale