De demonstratie ringrijden bij Simnia is gewonnen door Roel Willemse. Onder zeer lastige omstandigheden bleek hij de sterkste tijdens alweer de laatste wedstrijd ringrijden op Domburg in 2012.

De felle en onvoorspelbare wind maakte het voor de rijders lastig gedurende de hele dag. Een voordeel van deze wind was dat het redelijk droog bleef tijdens de wedstrijd. Na de eerste beurten leek de wind nog weinig vat te hebben op de prestaties van de rijders maar vanaf beurt tien ging het erg snel.

Coen Minderhoud en Roel Willemse reden lang samen aan de leiding maar Coen mistte net voor de beker beurten zijn allereerste ring van dit jaar. Hierdoor kwam Roel alleen aan de leiding en hij kreeg de kans om zonder kamp de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het bleef spannend met de onvoorspelbare wind maar Roel wist  foutloos te blijven en de overwinning te pakken met 30 van de 30 ringen.

De bekerkamp die in de regen verreden werd was ook een prooi voor Roel. Hij won op 20mm de 1e beker voor Coen 2e beker en Emiel Provoost 3e beker. Zij waren de enige drie rijders die de laatste 10 ringen wisten mee te nemen.

De strijd om de Jan Maas beker was dit jaar een zeer spannende. Voor het eerst sinds jaren wisten drie rijders een vlekkeloze puntenkoers af te leveren. Roel, Coen en Martijn staken zowel 32, 26, 20 als 14mm. Een kamp met deze drie rijders direct op 10mm moest de beslissing brengen. Na een misser in het eerste vaart wist Coen op de terugweg de 10mm wel te steken en won daarmee de Jan Maas beker met bijbehorende medaille. Coen had zin in de puntenkoersen want ook in de middag won hij er eentje ditmaal door als enige in de felle wind de 20 en 14mm te steken.

De laatste ringen werden dit jaar werden gestoken in de pollepelkamp. Een slagveld want in de wind en regen sneuvelde de ene na de andere rijder op de 32 en 26mm. Zodoende kwamen slechts drie rijders terecht op de ring van 20mm. Dezelfde rijders als in de bekerkamp namen het tegen elkaar op ditmaal ging het echter maar om één prijs. Emiel wist dnu wel zijn concurrenten achter zich te laten en troefde Coen en Roel af op de 20mm ring. Het leverde hem zijn tweede pollepel dit jaar op.

Een delegatie bewoners van Simnia beoordeelde de paarden en wezen Patricia Geertse aan als winnaar in de categorie overige en Rowy Provoost versierde haar paard het mooist bij de trekpaarden.

Voor de volledige uitslag klik op lees meer

nr.

Deelnemer

Aantal ringen
 30 beurten

Overig

 1.

Roel Willemse

30

dagklassement, 1e beker

 2.

Coen Minderhoud

29

Jan Maasbeker, 2e beker, puntenkoers

 3.

Martijn Minderhoud

28

 

 4.

Sander Willemse

27

 

 5.

Frank Passenier

26

 

 6.

René Provoost

26

 

 7.

Bram de Visser

26

 

 8.

Emiel Provoost

25

3e beker, Pollepel

 9.

Joyce de Visser

23

 

10.

Denise Klap

23

 

11.

Wim Provoost

21

 

12.

Micha Bernard

20

 

13.

Marcel Provoost

19

 

14.

Frank Provoost

19

 

15.

Simon de Visser

18

 

16.

Peter Boone

17

 

17.

Leon Hillebrand

12

 

18.

Rowy Provoost

10

1e versiering TP

19

Melanie van der Meulen 

10

 

20.

Patricia Geertse

 6

1e versiering Overige, uitgevallen na 28e beurt