Zaterdag stond de klassementswedstrijd op de agenda. 20 deelnemers aan de start en perfect weer om te ringrijden! 

Na 12 beurten was het tijd om te kampen voor de ochtendbekers. 9 rijders mochten zich opmaken voor de kamp. De rijders lieten meteen zien dat ze goed in vorm zijn voor deze dag. Emiel was hierbij het sterkst en werd de winnaar van de 1e ochtendbeker, Martijn werd winnaar van de 2e ochtendbeker. 

Debutant Gijs Steketee werd in de pauze voorzien van een snor van schoensmeer. Lang had hij deze snor niet op, in de eerste vaart na de pauze stak hij de ring en mocht hij zijn snor eraf halen. ‘s Middags was hij goed op steek, met 8 van de 8 op de bekers wist hij zonder te kampen de 1e beker van de kleine finale te winnen! 

Rond half 4 waren er 5 deelnemers met 30 van de 30. Emiel Provoost, Tristan de Visser, Joyce de Visser, Coen Minderhoud en Martijn Minderhoud gingen uitmaken wie er met het dagkampioenschap van door ging. Dit zorgde voor een spannende kamp, waarbij de kleinste ring meerdere keren in de bus kwam te hangen. Coen Minderhoud viel af op de 14mm. Met vier rijders ging de kamp door op de 10mm. In de eerste vaart liet iedereen hem hangen, maar in de tweede vaart namen Tristan en Martijn hem mee. En ook in de derde vaart nam Tristan de 10mm mee, dit zorgde ervoor dat hij dagkampioen werd van de klassementswedstrijd! 

Hierna was het tijd om te gaan kampen voor de 3 overige bekers van de kleine finale. Zoals hierboven al genoemd had Gijs de 1e beker van de kleine finale gewonnen. De kamp ging tussen Claudia de Kraker, Bob Maranus en Wilco van Eijzeren. Bob was het sterkste in de kamp en won de 2e beker van de kleine finale. Claudia werd de winnaar van de 3e beker en Wilco won net als vorig jaar de 4e beker in de kleine finale.

In de grote finale 7 deelnemers voor 4 bekers. In de eerste vaart op de 26mm vielen Tristan en Joyce meteen af. Helaas viel Frank ook af, die de hele dag al erg goed meekampte. Coen Minderhoud liet zien dat hij ook in uitstekende vorm is, hij won de 1e beker in de grote finale. Hierna een strijd tussen broer en zus, Emiel werd winnaar van de 2e beker en Lotte van de 3e beker. Martijn nam de 4e beker in de grote finale mee naar huis. 

Als laatste werd er gekampt om de pollepel. De laatste jaren kwam het ook al vaak voor dat hier de kleinste ring aan te pas moest komen. Maar liefst 17 rijders mochten zich voor deze kamp opmaken. Uiteindelijk waren er twee rijders die de 14mm staken, Frank Passenier en Joyce de Visser. Beiden rijders hadden deze prijs nog niet eerder gewonnen. Frank liet de 10mm hangen dus Joyce wist wat ze moest doen. En dat deed ze, ze stak de 10mm en werd de winnaar van de pollepel. 

De versieringsprijzen gingen naar Coen Minderhoud en Tristan de Visser.

Klassementswedstrijd 3 augustus:

nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Tristan de Visser30dagkampioen+winnaar versiering warmbloeds
2.Martijn Minderhoud302e ochtendbeker+4e beker grote finale
3.Emiel Provoost301e ochtendbeker+2e beker grote finale
4.Joyce de Visser30winnaar pollepel
5.Coen Minderhoud301e beker grote finale+winnaar versiering koudbloeds 
6.Niels Joziasse29
7.Denise Klap27
8.Frank Passenier26
9.Lotte Provoost263e beker grote finale+jeugdbeker
10.Gijs Steketee (debutant)241e beker kleine finale+debutant
11.Lou Willemse24
12.Claudia de Kraker233e beker kleine finale
13.Bob Maranus202e beker kleine finale
14.Wilco van Eijzeren204e beker kleine finale 
15.Simon de Visser14
16.Michiel Provoost13
17.Adriaan Provoost13
18.Rowy Provoost13
19.Maurice Bernard13
20.Kirsten Oostdijk10aanmoedigingsprijs