Na de afgelasting van de demonstratie op de Markt konden de Domburgse Ringrijders gelukkig alweer snel de baan in voor de Klassementswedstrijd. De weersomstandigheden waren uitstekend, alleen het aantal deelnemers van 21 was zeer mager te noemen. Dat dit voor de publieke belangstelling niks uitmaakt bleek maar weer. Drie tot soms vier rijen dik stond het prubliek gedurende grote delen van de dag.

Door het geringe aantal deelnemers werd besloten om 09.00 uur te beginnen en tussendoor extra pauzes in te lassen om niet vroeg in de middag al klaar te zijn.

Een uurtje later beginnen betekent niet automatisch dat iedereen extra uitgeslapen is. Na 14 beurten tussen 09.00 en 12.00 uur waren er nog maar twee rijders met een volle bak, Tristan de Visser en Roel Willemse.

Denise Klap was wel goed uitgeslapen want zij won evenals vorig jaar de kamp om de ochtendbekers voor Emiel Provoost die  de tweede beker won.

Na de middag werd er zeer snel gereden met beurten die in 6-8 minuten! voorbij snelden. Het niveau lag ook zeer hoog en er vielen dan ook weinig verschuivingen te noteren. Na 30 beurten waren het Tristan en Roel die een volle bak staken. In de kamp om het dagkampioenschap kreeg Roel de kans om het af te maken doordat Tristan 26mm liet hangen. Hij deed dit niet waarna de tweede poging door beide rijders wel benut werd. Op 20mm wist Tristan te steken en moest Roel afhaken waardoor Tristan met de hoofdprijs naar huis ging.

Een snelle kans op revanche voor Roel in de bekerkamp werd met beide handen aangegrepen. Als enige wist hij de 14mm in één keer te steken en won daarmee de 1e beker. De 2e  beker was voor Tristan, de 3e voor Emiel Provoost, de 4e was een prooi voor de zeer sterk rijdende Melanie van der Meule, de 5e voor Martijn Minderhoud, de 6e voor Joyce de Visser, de 7e Denise Klap en de 8e Sander Willemse.

Emiel Provoost die eerder de 2e ochtend- en 3e middagbeker won had ook nog zin in een hoofdprijs. Hij kreeg de kans op 14mm in de pollepelkamp. Hij zag alle rijders voor hem missen waardoor hij in ieder geval één kans kreeg om het direct te winnen. Deze kans was voor Emiel ook genoeg en hij mocht de, volledig in Domburg gemaakte, pollepel mee naar huis nemen.

De jeugdbeker wordt verreden over het totaal van 30 beurten. Door zijn 30 ringen bleef Tristan de overige jeugdleden ruim voor in de strijd. De versieringsprijzen werden gewonnen door Denise Klap in categorie overige en Martijn Minderhoud bij de koudbloeds.

Geen jubilarissen deze wedstrijd maar wel een huldiging. Domburg 1 bestaande uit Roel, Martijn en Emiel werd nogmaals in het zonnetje gezet voor hun kampioenschap met 90 van de 90 ringen in de Ereklas van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.

 

 

nr. naam deelnemer 30 beurten overig
1. Tristan de Visser 30  Dagklassement + 2e Middagbeker +  Jeugdbeker
2. Roel Willemse 30  1e Middagbeker
3. Martijn Minderhoud 29  5e Middagbeker + 1e versiering  koudbloeds
4. Joyce de Visser 29  6e Middagbeker
5. Sander Willemse 29  8e Middagbeker
6. Frank Passenier 28
7. Emiel Provoost 28  2e Ochtendbeker + 3e Middagbeker  + Pollepel
8. Niels Joziasse 27
9. Denise Klap 27  1e Ochtendbeker + 7e Middagbeker  + 1e   versiering warmbloeds
10. Bram de Visser 27
11. Melanie van der Meule 25  4e Middagbeker
12. Lotte Provoost 25
13. Simon de Visser 19
14. Micha Bernard 18
15. Wim Provoost 18
16. Ko Jan Provoost 18
17. Rowy Provoost 17
18. Michiel Provoost 16
19. Sylvie Pirson 15
20. Emma Pirson 12
21. Adriaan Provoost 11