De Domburgse Ringrijders zijn dit jaar al vroeg met de eerste wedstrijd op de markt. Voor het eerst organiseerde de vereniging de Jongerenwedstrijd van de ZRV.  Om 8.00 uur begonnen 45 jongeren aan deze wedstrijd. Onder hen vier deelnemers die de baan met de gele palen goed kennen. Niels Joziasse, Tristan de Visser, Lotte Provoost en Emiel Provoost vertegenwoordigden onze vereniging, Emiel Provoost was tevens titelverdediger.

Na vijf beurten werden de groene sjerpen uitgedeeld aan maar liefst zeven deelnemers waaronder Emiel en Tristan. Door het grote aantal deelnemers werd er niet snel gereden en tussen de middag stond de teller dan ook nog maar op 11 beurten. Van de zeven koplopers waren er inmiddels vier afgevallen.  Emiel, Tristan en Joost Dingemanse van de afdeling Grijpskerke bleven  voorlopig foutloos.

In de middag kwam er iets meer tempo in de wedstrijd. Om 16.00 waren er 22 beurten gereden. Van koplopers miste Joost Dingemanse één ring. Hierdoor eindigde hij op de derde plaats voor  Levi de Witte uit Ritthem. Niels had een prima dag, stak 18 ringen en kwam net een ringetje tekort om te mogen kampen voor de vijfde beker die gewonnen werd door Ruben van de Broeke van de afdeling Gapinge. Lotte begon prima had in de ochtend een dipje met drie missers op rij, in de middag een dipje me drie misser in vier beurten en stak tussendoor alle ringen waardoor ze eindigde met 16 ringen.

De strijd om het kampioenschap werd een Domburgse feestje. Emiel en Tristan bleven kalm en staken de volle mep van 22 ringen. In de kamp was Tristan de sterkste op 20mm waardoor hij voor het eerst de jongerenwedstrijd won.  Emiel raakte zijn titel kwijt en eindigde net als in 2013 als tweede.

Tot slot mochten 22 rijders en rijdsters gaan bepalen wie de pollepel mee naar huis nam. Na een paar beurten verkleinen bleven er na de 20mm nog vijf rijders over waaronder de vier thuisrijders. Op de 14mm miste Niels, stak Tristan in en lag de druk bij de drie overgebleven rijders. Stuk voor stuk misten zij de 14mm en daardoor wist Tristan zonder één ring te missen deze wedstrijd fantastisch af te sluiten met de winst van de pollepel.

De versieringprijzen werden in de ochtend bekendgemaakt. Hier bleek dat de dames er het meeste werk van hadden gemaakt. Martine Mesie (afdeling Zoutelande) won in de categorie overige en Jessica Wisse(afdeling Grijpskerke)  bij de trekpaarden.  Tristan won in de categorie overige de tweede prijs.