Jaarverslag 2022  Domburgse Ringrijders Vereniging

Na 2 “stille” jaren heeft de afdeling Domburg in 2022 weer haar afdelingswedstijden verreden. Tijdens de Domburgse kermis reden we met de hulp van een aantal gastrijders met een mooi aantal, namelijk 24 rijders (met debutante Elise de Bruijn). Traditiegetrouw kwamen ’s ochtends de gaaischieters een prijs brengen voor de ringrijders, waarbij we met zijn allen in de baan staan. Hierna was er ook een moment om onze jubilaris te huldigen. Simon de Visser reed namelijk voor de 50ste keer mee! Er was een mooie speech en hij werd benoemd tot erelid van de Domburgse Ringrijders. In het bijzijn van zijn familie, vrienden, ringrijders en gaaischieters werd hij dus in het zonnetje gezet.

Na het huldigen was het tijd om te rijden op de ochtendbekers. Emiel Provoost won de 1e ochtendbeker, de 2e ochtendbeker ging naar Martijn Minderhoud en de 3e ochtendbeker werd gewonnen door Teun Dingemanse. We reden ook deze wedstrijd met een grote en kleine finale. In de kleine finale won Bob Maranus de 5e beker (1e beker kleine finale), Simon de Visser werd winnaar van de 6e beker, Frank Provoost de 7e beker en Claudia de Kraker werd winnaar van de 8e beker. In de grote finale werd Tristan de Visser winnaar van de 1e beker, Joost Dingemanse won de 2e beker, Ronald Geertse de 3e beker en Joyce de Visser de 4e beker. Na het kampen van de bekers won Joost Dingemanse (na kamp met Teun Dingemanse en Tristan de Visser) het dagkampioenschap. Ronald Geertse werd tenslotte  winnaar van de mooi beschilderde pollepel.

Op 14 juli reden we onze jaarlijkse demonstratie met opnieuw een aantal gastrijders. We reden per ommekeer zodat er voor de paarden, maar ook voor de rijders genoeg pauze was. De eerste koppelprijs op 26mm en 20mm werd gewonnen door broer en zus Emiel en Lotte Provoost. Na wat reguliere beurten was het tijd voor een individuele puntenkoers. Lotte was deze dag erg sterk op de kleine ringen, want de individuele puntenkoers kwam ook na het steken van de 10 mm. op haar naam te staan. De tweede koppelprijs werd gewonnen door Jasper van der Maas en Tristan de Visser die daarvoor de volle bak staken. Aan het eind van de dag was Emiel Provoost de enige met 30 van de 30 ringen, hij was dus de winnaar van de demonstratie. Een knappe prestatie, want hij is voor de vierde keer achter elkaar de winnaar van deze wedstrijd! Voor de bekerkamp mochten 5 rijders zich opmaken voor de kamp en hier was het Tristan de Visser die er als winnaar met de 1e beker vandoor ging. In de pollepelkamp was Emiel Provoost  de enige die de 10 mm ring mee nam en zodoende won hij de pollepel. Tijdens de demonstratie rijden we in boerengoed en is er een prijs voor de mooiste combinatie ruiter-paard, deze prijs ging naar Tristan de Visser.

In augustus stond onze klassementswedstrijd weer op het programma. Naast onze vaste rijders en gastrijders waren er ook drie debutanten (Sienna Sins, Anoek de Kok en Lana Los). Na beurt 12 was het tijd om te kampen op de ochtendbekers. Teun Dingemanse stak als enige 10 mm. en won de 1e ochtend beker terwijl Roel Willemse de 2e ochtendbeker won. Aan het eind van de dag was goed te zien hoe hoog het niveau van vandaag was. Maar liefst 5 rijders met 30 van de 30. Teun Dingemanse, Roel Willemse, Martijn Minderhoud, Emiel Provoost en Tristan de Visser. Zij gingen uitmaken wie de winnaar werd van de wedstrijd. Ook hier was Teun Dingemanse weer de sterkste en stak de 10mm. Hierna werd er gekampt om de beste Domburger. Na een spannende kamp ging Martijn Minderhoud er met de winst vandoor. Hij won het beeldje van ere-lid Gilles Provoost. In de kleine finale werd Lou Willemse winnaar van de 5e beker, Melanie van der Meulen de 6e beker,  Kimberly Kootstra de 7e  en Micha Bernard de 8e beker. In de grote finale won Emiel de 1e beker, Teun de 2e, Roel de 3e en Joyce de 4e. Tristan stak als enige de 10 mm in de pollepelkamp en won hiermee deze kamp. Jasmijn Dekker werd winnaar van de jeugdbeker en de versieringsprijs categorie overige werd gewonnen door Tristan de Visser. De categorie trekpaarden werd gewonnen door Kimberly Kootstra.