Terugkijkend op een geslaagd seizoen, danken onze leden en medewerkers, het Z.R.V. bestuur en medewerkers, sponsors en prijzen schenkers en wensen een ieder een gezond en voorspoedig 2015.

 

31 deelnemers waaronder zes debutanten(Naomi Maas, Beaudine Despinois, Maxime Despinois, Lotte Provoost, Niels Joziasse en Claudia de Kraker) begonnen 28 juni om 07.30 aan de 1e wedstrijd. De bekers die in de ochtend verreden werden gingen naar Martijn Minderhoud(1e beker), Emiel Provoost(2e beker) en Tristan de Visser(3e beker). Aan het eind van de dag waren er drie rijders die 29 van de 30 ringen gestoken hadden. Tristan de Visser, Emiel Provoost en Martijn Minderhoud kampten voor het dagklassement en het was Tristan die aan het langste eind trok op de ring van 14mm. Emiel Provoost won de 1e beker, Martijn Minderhoud(2e beker), Tristan de Visser(3e beker), Joyce de Visser(4e beker), Niels Joziasse(5e beker) Bram de Visser(6e beker), Frank Passenier(7e beker) en Simon de Visser(8e beker). Tijdens de afsluitende pollepel kamp bleven Tristan de Visser en Niels Joziassse samen over en nadat beide rijders tweemaal de 10 mm. ring staken volgde een lange kamp en was het uiteindelijk Tristan die de pollepel won. Versieringsprijzen waren er voor wederom Tristan de Visser(koudbloeds) en Milou van Belzen (overige rassen).

 

De demonstratie in klederdracht wordt altijd in de middag en avond verreden en evenals afgelopen jaren kwamen er ook weer een aantal gastrijders van de afdeling Aagtekerke in baan. Na 26 beurten werden alle prijzen keurig netjes verdeeld. De enige die foutloos bleef was Martijn Minderhoud; met 26 ringen werd hij de dag kampioen. De eerste beker ging naar Emiel Provoost die over de hele dag slechts één ring liet hangen maar wel de laatste tien beurten wist mee te nemen en ook zijn medestrijders voorbleef in de kamp. De pollepel werd gewonnen door Bram de Visser die ook weer eens zijn prijs meepakte na een mooie kamp. Tussendoor werd er weer gestreden in het inmiddels bekende ‘kies uw punten’ spel. De slimste rijder die de meeste punten wist te verzamelen was Melanie van der Meulen. Tenslotte stellen we altijd een prijs ter beschikking voor de mooiste combinatie ruiter-paard. Dit jaar werd deze prijs gewonnen door Tristan de Visser.

 

Tijdens de klassementswedstrijd bleven er na 30 beurten drie rijders over met een volle bak; Emiel Provoost, Martijn Minderhoud en Roel Willemse. In de kamp om het dag kampioenschap was het Emiel die de beslissing forceerde op 14mm. In het bekerklassement leek Emiel zelfs een gooi te doen naar de ‘dubbel’. Dit was buitenom Denise Klap gerekend die net als in de ochtend  ook in de middag de 1e beker won en zodoende als eerste vrouw tijdens de klassementswedstrijd in Domburg de 1e beker van Ere-voorzitter Hans van Eijzeren wist te winnen. De andere bekerwinnaars waren: Emiel Provoost(2e beker + jeugdbeker), Martijn Minderhoud(3e beker+2e ochtendbeker + pollepel), Roel Willemse (4e beker), Tristan de Visser (5e beker), Sander Willemse (6e beker), Joyce de Visser (7e beker) en Frank Passenier (8e beker) . Ook in de versiering wordt veel geïnvesteerd  en dat levert steeds vaker verschillende winnaars op. Ditmaal ging de prijs bij de warmbloeds naar Tristan de Visser en bij de trekpaarden naar Krijn Passenier.

 

De vierde en laatste wedstrijd op Domburg werd eind augustus verreden op het terrein van Simnia. Lange tijd gingen Coen Minderhoud en Tristan de Visser gezamenlijk aan kop. Door een paar missers kort achter elkaar van Tristan kwam de kersverse Zeeuws Kampioen alleen aan kop en gaf de wedstrijd niet meer uit handen. Met 30 van de 30 ringen bleef hij Roel Willemse één ringetje voor. In de kamp om de drie wisselbekers toonde Bram de Visser zich de sterkste. De 2e beker was voor Tristan de Visser en de 3e voor Roel Willemse. De familie de Visser was in de kampen toch op dreef want de tussen kamp op 20 en 14mm werd uiteindelijke gewonnen door Joyce op de 10mm! De laatste pollepel dit jaar ging naar Martijn Minderhoud die als enige 14mm in één keer meenam en daarmee zijn tweede pollepel in Domburg achter elkaar won. In de ochtend werd ook weer gestreden om de Jan Maas beker. De lastige omstandigheden hadden zeker hun invloed want alleen Tristan de Visser presteerde het om de volle 10 punten bij elkaar te rijden. Hierdoor won hij voor eerste deze mooie prijs met bijbehorende medaille. De versieringsjury van Simnia overhandigde de versieringsprijs in de categorie overige aan Denise Klap en bij de trekpaarden aan Tristan de Visser.

ZRV wedstrijden

Eind april startte het seizoen met een demonstratie in Tholen. Chris en Tristan de Visser gingen mee als ringoppassers en Roel Willemse als deelnemer. Roel Willemse stak alle 23 te steken ringen maar verloor helaas de kamp voor het dag kampioenschap van 2 andere toppers en werd daardoor 3e. Waar de dag begonnen werd met één Domburgse rijder eindigde deze met twee rijders. Koos Zijl van de afdeling Ritthem moest helaas halverwege de dag geblesseerd afhaken. Tristan verruilde de plaats onder de ring voor het paard en maakte de dag keurig af waardoor het duo Koos en Tristan 15 v/d 23 ringen stak. De jongerenwedstrijd in Ritthem leverde 5 deelnemers vanuit Domburg op. Na de winst in 2012 en een 2e plaats in 2013 wist Emiel Provoost opnieuw de jongerenwedstrijd te winnen door het steken van alle 30 ringen. Tevens won hij de ommekeer op 26mm en de pollepel kamp. Tristan de Visser(3e prijs in het versieringsklassement) en Niels Joziasse staken beiden 26 ringen terwijl Melanie van der Meulen 22 ringen stak en Floor Schieck 5 ringen.

 

Tijdens het ere klas kampioenschap in Grijpskerke verschenen 2 drietallen aan de start. Domburg 1 met Coen Minderhoud(28), Roel Willemse(29) en Martijn Minderhoud(28) behaalde met 85 ringen het reservekampioenschap, een prima prestatie maar achteraf overheerste het gevoel dat er misschien wel meer ingezeten had. Domburg 2 ging voor handhaving en dit lukte doordat Emiel Provoost(29), Tristan de Visser(26) en Frank Passenier(25) samen 79 ringen staken en hiermee de veilige 11 plaats behaalden. Twee weken later stond Domburg 3 aan de start in Aagtekerke voor het 2e klaskampioenschap. Wim Provoost(18), Michiel Provoost(19) en de kopvrouw Joyce de Visser(30) gingen eveneens voor handhaving en deden dit door met 67 ringen op de 10e plaats te eindigen. De formidabel rijdende Joyce de Visser stak voor het eerst alle 30 ringen en werd hiermee verdiend persoonlijk kampioen in de 2e klas.

 

Tijdens de jaarlijks terugkerende demonstratie bij Paardoes rijden vaak meerdere Domburgse deelnemers. Ook dit jaar twee rijders. Wim Provoost en Martijn Minderhoud gingen de strijd aan met 14 andere rijders bij de Vlissingse manege. Wim stak 21 ringen en Martijn eindigde met 27 ringen in 30 beurten op plaats 4, wel wist hij samen met Marinka Dekker de koppelprijs te winnen.

 

 

Na de ‘vaste’ demonstratie bij manege Paardoes was er een halve week later weer een demonstratie ringrijden in Vlissingen. Jaarlijks wordt er gereden bij verzorgingstehuis Ter Reede. Wim Provoost reed namens Domburg mee. Wim kon vier dagen na de demonstratie bij Paardoes zijn prestaties niet evenaren. Na 30 beurten eindigde Wim met 12 ringen op de 15e plaats. Het open Westkappels kampioenschap ringrijden telde twee Domburgse deelnemers. Tristan de Visser en Roel Willemse reden mee in deze unieke wedstrijd. Tristan deed dit uitstekend want hij wist alle 25 ringen mee te nemen. In de kamp om het dag kampioenschap kwam hij net tekort en moest hij alleen Ronald Geertse van de afdeling Grijpskerke voor laten gaan.In de bekerkamp kon Tristan niet lang genoeg mee om een beker te veroveren. De pollepel kamp duurde lang en ook hier was Tristan uiteraard van de partij. Pas op 10mm moest hij zijn meerdere erkennen in Krijn Coppoolse. Roel wist 24 van de 25 ringen mee te nemen en knap de 2e beker te winnen. Speciale aandacht voor onze Ere voorzitter Hans van Eijzeren. Hij zat alweer voor het 35e jaar op de wagen samen met Lein de Wolf om deze OWK (voorheen WES en VVV wedstrijd geheten) in goede banen te leiden.

 

Roel was tijdens de 1e folkloristische dag op het Abdijplein een van de rijders met 30 van de 30 ringen samen met Cor Janse en Sebastiaan Sturm. Cor Janse miste in de kamp de 26 mm wat hem de 3e beker opleverde. Roel en Sebastiaan streden verder t/m 14mm.,waarbij Roel voor de 3e keer de winst pakte tijdens de 1e folkloristische dag bij de ringrijders.

 

De vrije wedstrijd ringrijden in Vlissingen was in 2014 anders als andere jaren. De wedstrijd werd verreden op vrijdag in slechts twee banen. Mede daardoor was het deelnemersveld ook kleiner dan anders. Ook de afdeling Domburg was met minder deelnemers vertegenwoordigd. In de baan verschenen vier rijders; Emiel Provoost, Lotte Provoost, Melanie van der Meulen en Roel Willemse. Onder prachtige omstandigheden werd snel gereden in beide banen. Na 30 beurten waren de prestaties als volgt: Emiel 29 ringen, Lotte 15 ringen, Melanie 20 ringen en Roel stak de volle bak (30 ringen) en won de 6e beker.

 

Op donderdag 18 augustus is Coen Minderhoud  voor de tweede keer Zeeuws Kampioen ringrijden geworden. In een zinderende kamp won hij voor Emiel Provoost die het Domburgse feestje nog groter maakte.

Dit jaar begonnen twaalf Domburgse deelnemers aan de grootste wedstrijd van het jaar. Na 30 beurten bleven er tien deelnemers over die 30 van de 30 ringen staken. Vier hiervan waren Domburgers; Coen Minderhoud, Martijn Minderhoud, Roel Willemse en Emiel Provoost. De overige prestaties waren; Lotte Provoost(29),Joyce de Visser(28), Tristan de Visser(28), Sander Willemse(27), Denise Klap(27), Frank Passenier(25), Wim Provoost(22), Melanie van der Meulen(18), Claudia de Kraker(12).In de kamp om het Zeeuws Kampioenschap , vielen de rijders een voor een af. Coen, Emiel en Sebastiaan Sturm van de afdeling Gapinge staken 14mm in en kwamen dus weer terug op 10mm. Coen en Emiel staken beide in waardoor zij verder streden. Een fantastische kamp volgde waarin Coen driemaal! 10mm wist te steken, dit was voor Emiel net iets teveel van het goede waardoor Coen zich voor de tweede keer Zeeuws Kampioen ringrijden mag noemen.

Voor de bekerkamp voegde zich nog een aantal rijders bij het eerder genoemde kwartet. Sander Willemse, Joyce de Visser, Denise Klap, Tristan de Visser en Lotte Provoost staken de laatste tien ringen en kampten ook mee. Zeker voor Lotte een unieke prestatie, zij haalt in het eerste jaar dat ze de ring rijdt de bekerkamp in Middelburg! Roel pakte uiteindelijke de 13e beker, Emiel de 11e en Martijn de 9e beker. Weer was het Coen die voor de allerhoogste prijzen streed. Hij wist na een mooie kamp beslag te leggen op de 2e beker. Nadat hij deze eerder al in eigendom reed door hem vijfmaal te winnen gaat zijn naam ook op de nieuwe beker. Bij de versiering won Coen de 4e prijs in de categorie trekpaarden en Tristan de Visser de 7e prijs in de categorie overige.