De Ereklas 2014 is voor Domburg een dag van de gemengde gevoelens geworden. Twee drietallen verschenen aan de start in de hoogste klasse van het ringrijden.

Domburg 1 bestond uit Coen Minderhoud, Roel Willemse en Martijn Minderhoud. Domburg 2 was behoorlijk gewijzigd ten opzichte van 2013, Emiel Provoost, Tristan de Visser en Frank Passenier  kwamen aan de start.

Voor het eerst sinds jaren trok de Ereklas naar Grijpskerke. De meeste rijders van Domburg waren nog niet eens geboren toen er voor het laatst Ereklas gereden werd in Grijpskerke!

Het eerste drietal begon ijzersterk aan de wedstrijd. Doordat de concurrentie al snel steken liet vallen stond Domburg 1 in de middagpauze twee ringen voor op de enige achtervolger Gapinge 2.

Domburg 2 begon prima maar na beurt  vijf kwam flink de klad erin. Beurten waarin slechts één van de drie ringen gestoken werd zijn in de Ereklas erg gevaarlijk. Als snel viel het drietal helemaal terug van de subtop naar de degradatieplaatsen met een paar ringen achterstand op de ‘veilige’ plaats 11.

Na de middag dus veel werk aan de winkel voor Domburg 2. Door een sterke start bleven ze lange tijd heel dichtbij de concurrentie. Grote verschuivingen vonden er niet plaats en na 25 beurten was degradatie nog steeds dichtbij. Zelf blijven insteken en hopen op foutjes van de concurrentie was de enige optie.  Langzaam nam de spanning toe en begonnen de concurrenten toch steken te laten vallen.  In de laatste twee beurten glipte Domburg 2 van plaats 12 naar 11 en door zelf niet te missen was na 30 beurten handhaving een feit! In totaal kwam Domburg 2 tot een totaal van 79 ringen.

Waar Domburg 2 zich handhaafde daalde Biggerkerke 2 en Oostkapelle 1 af naar de Eersteklas.

Domburg 1 lag na de middag prachtig op koers voor de titel. Twee ringen voorsprong is een luxe die niet vaak voorkomt in de Ereklas. Helaas wisten de mannen deze voorsprong niet vast te houden. Een ommekeer mis van Coen Minderhoud zorgde ervoor dat Gapinge op gelijke hoogte kwam en ongeveer vijf beurten later zorgde de eerste misser van Roel Willemse ervoor dat de groene sjerp afgegeven moest worden. De hele dag op kop en opeens in de achtervolging. De laatste beurten bleef het hopen op een foutje van Gapinge 2 en daarbij zelf niks meer laten liggen. Een misser van Martijn Minderhoud in de 29e beurt zette definitief een streep door de titelkansen.  

Gapinge 2 pakte de titel met 87 ringen na een vlekkeloze middag. Domburg 1 legde met 85 ringen beslag op het reserve-kampioenschap. Na de tweede plaats in 2011, derde in 2012 en derde in 2013  een mooie prestatie maar gezien de stand tussen de middag een teleurstelling voor deze drie rijders.