Na twee jaar afwezigheid op de markt in Domburg was het eindelijk weer zover, de Domburgse Kermis kon weer als vanouds gevierd en gereden worden.

Door de twee jaar afwezigheid was het spannend of we wel genoeg rijders zouden hebben deze dag. Gelukkig konden we met de hulp van een aantal gastrijders met een mooi aantal, namelijk 24 rijders, starten. Namens de afdeling Grijpskerke reden Teun Dingemanse, Joost Dingemanse en Ronald Geertse mee. Van de afdeling Oostkapelle reden Jordy Maljaars, Nancy de Visser, Joyce de Buck, Kimberly Crielaard en Jasmijn Dekker mee.

Traditiegetrouw kwamen ’s ochtends de gaaischieters een prijs brengen voor de ringrijders, waarbij we met zijn allen in de baan staan. Hierna was er ook een moment om onze jubilaris in het zonnetje te zetten. Simon de Visser reed namelijk voor de 50ste keer mee! Er was een mooie speech en hij werd benoemd tot erelid van de Domburgse Ringrijders. In het bijzijn van zijn familie, vrienden, ringrijders en gaaischieters werd hij dus in het zonnetje gezet.

Na het huldigen was het tijd om te rijden op de ochtendbekers. Beurt 9 t/m 12 tellen namelijk mee voor de ochtendbekers. Er mochten 9 rijders meekampen, daarom werd er meteen gestart op 26mm. De groep werd daardoor meteen iets kleiner en op de 10mm won Emiel Provoost de 1e ochtendbeker, de 2e ochtendbeker ging naar Martijn Minderhoud en de 3e ochtendbeker is gewonnen door Teun Dingemanse.

Na 15 beurten was het tijd voor de middagpauze. Na het eten kreeg onze debutante Elise Bruijn een snor van schoensmeer. Lang hoefde ze deze snor niet op te houden want in de 18e beurt stak ze haar 3e ring deze dag en mocht haar snor eraf.

We reden ook deze wedstrijd met een grote en kleine finale. In de kleine finale hoefde Bob Maranus niet eens te rijden, hij won de 5e beker (1e beker kleine finale) direct door 6 van de 10 ringen op de bekers te steken. Claudia de Kraker, Simon de Visser, Michiel Bernard en Frank Provoost gingen kampen voor de overige bekers van de kleine finale op 26mm. Michiel Bernard viel helaas af, hierdoor waren de andere 3 rijders verzekerd van een beker. Simon werd winnaar van de 6e beker, Frank van de 7e beker en Claudia werd winnaar van de 8e beker.

Voor de grote finale moest je alle ringen meenemen op de bekers. Teun Dingemanse, Joost Dingemanse, Ronald Geertse, Jordy Maljaars, Joyce de Buck, Emiel Provoost en Tristan de Visser gingen kampen voor de 4 bekers. Uiteindelijk werd Tristan winnaar van de 1e beker, Joost van de 2e beker, Ronald van de 3e beker en Joyce van de 4e beker. Na het kampen van de bekers was het tijd om uit te maken wie er met het dagkampioenschap vandoor ging. 3 rijders die deze dag 30 van de 30 ringen hadden gestoken: Teun, Joost en Tristan. De winst van de Domburgse Kermis ging uiteindelijk naar Joost Dingemanse.

Maar liefst 14 rijders mochten meekampen voor de pollepel. Ook deze kamp werd gestart op de 26mm waardoor er al vrij snel wat rijders afvielen. Uiteindelijk werd Ronald Geertse de winnaar van de mooi beschilderde pollepel. We kijken terug op een geslaagde kermis met prachtig weer.

foto: PZC (Dirk-Jan Gjeltema)

Ringrijden Domburgse kermis, 2 juli 2022

nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Joost Dingemanse30dagkampioen, 
2.Teun Dingemanse303e ochtendbeker
3.Tristan de Visser301e beker+versiering warmbloeds
4.Ronald Geertse293e beker + pollepel
5.Jordy Maljaars29 
6.Emiel Provoost291e ochtendbeker
7.Martijn Minderhoud282e ochtendbeker
8.Nancy de Visser27 
9.Joyce de Buck274e beker+versiering koudbloeds
10.Kimerly Crielaard27 
11.Bram de Visser 23 
12.Frank Provoost227e beker
13.Claudia de Kraker218e beker
14.Simon de Visser206e beker
15.Micha Bernard16 
16.Joyce de Visser16(uitgevallen na 19 beurten)
17.Bob Maranus165e beker
18.Jasmijn Dekker15 
19.Michiel Bernard15 
20.Adriaan Provoost13 
21.Marcel Provoost12 
22.Maurice Bernard9 
23.Elise Bruijn5 
24.Kirsten de Kraker3(uitgevallen na 21 beurten)
    
    
 beker 1 t/m 4= grote finale  
 beker 5 t/m 8 = kleine finale