De Domburgsche Dag, viering van het 60 jarig jubileum, is een groot succes geworden.  Een zeer geslaagde wedstrijd met unieke prestaties, heel veel publiek en een geweldige sfeer.

Het voor Domburgse begrippen groot aantal van 35 deelnemers. Onder deze rijders één debutante; Marije Provoost reed voor het eerste mee op Domburg. Nadat een aantal reguliere verreden was op 38mm werd er rond de klok van half 11 gestart met de ‘kies uw puntenkoers’.

De rijders mochten bij het hangen van de ring aangeven welke ring er in de bus kwam.  Tijdens de eerste  vier beurten mochten de rijders de 38 t/m de 10 mm kiezen. De ringen hadden een oplopende waarde te beginnen met 1 punt voor de 38 en 6 punten voor een 10mm. De eerste rijders waren nog wat onwennig van het hoe en wat maar al snel kwam het spel op de wagen. De koppositie wisselde veel en met name de toprijders hadden veel moeite om punten te verzamelen op de door hun vaak gekozen 10mm ring.

Na vier beurten vrije keuze ging Bram de Visser overtuigend aan de leiding met 14 punten.  Herintreder Chiel Maranus die na acht jaar nog eens op het paard stapte voor één dagje was de grote verrassing hij koos vier maal voor de 10mm en wist er twee mee te nemen en stond daardoor  tweede met 12 ringen.

De laatste twee beurten van de puntenkoers werden na de middag verreden. Nu mocht ook de 8mm gekozen worden. De keuze moest wel op voorhand bekend gemaakt worden zodat de rijders onderaan het bord niet in het voordeel zouden zijn. Een groot dilemma want toch voor de punten rijden of een keer een poging wagen op 8mm.

Bijna alle rijders kozen minimaal één keer voor de 8mm. Grote spanning uiteraard want zou het iemand lukken om deze speciale ring te steken? Het antwoord werd al snel en duidelijk gegeven want Frank Passenier had de eer om als eerste deze ring te steken. Frank pakte ook direct een hoop punten want eerder stak hij al 10mm. Zijn 13 punten bleken alleen niet genoeg om Bram  bij te halen. Maar de ring van 8mm was in ieder geval een keer gestoken! Na Frank was het Coen Minderhoud die als tweede rijder de 8mm stak. Vervolgens was het een poos wachten met veel missers tussendoor. Maar dit wachten was het zeker waard want zowel Roel Willemse en Sander Willemse die ook nog eens achter elkaar reden staken beide ook de 8mm ring. Een prachtige prestatie dat maarliefst vier rijders de 8mm staken!

Voor geen van deze vier rijders bleek het genoeg om de puntenkoers te winnen. Frank en Roel kwamen het dichtst in de buurt van winnaar Bram de Visser, zij kwamen één puntje tekort. Bram reed zeer sterk en verzamelde in de eerste vier beurten dus genoeg punten voor de winst.  Hij won een prachtig beschilderde lans!

Om 14.00 was er tijd ingeruimd voor een aantal oud rijders om vier beurten te rijden. Chris de Visser liet zien het nog steeds niet verleerd te zijn. Hij stak als enige alle vier de ringen en won daarmee nog een mooie extra prijs. De overige rijders die in actie kwamen; Harm Koops, Hans van Eijzeren, Wilco van Eijzeren, Marinka Brasser, Tonnie van Iersel en Jan de Pagter.

De prijzen voor de versiering werden gewonnen door Coen Minderhoud (categorie trekpaarden) en Denise Klap (categorie overigen)

Na 16 reguliere beurten waren er vijf rijders met 16 gestoken ringen.  Coen Minderhoud toonde zich in de kamp de sterkste op de ring van 20mm. Hij werd hiermee dagkampioen voor Martijn Minderhoud, Denise Klap, Roel Willemse en Sander Willemse.

Tot slot werd er ook deze wedstrijd gestreden om een mooi beschilderde pollepel na een lange kamp trok Coen ook hier aan het langste eind.

Wij kijken terug op een geweldige dag met een leuke en unieke puntenkoers, veel publiek, mooie prestaties, veel deelnemers, en nogmaals een geweldige sfeer.

Jubileum wedstrijd op zaterdag 21 juli 

nr.

Deelnemer

Aantal ringen
 16 beurten

Overig

 1.

Coen Minderhoud

16

dagklassement, pollepel, 1e versiering TP

 2.

Martijn Minderhoud

16

 

 3.

Roel Willemse

16

 

 4.

Sander Willemse

16

 

 5.

Denise Klap

16

1e versiering overige

 6.

Lou Willemse

15

 

 7.

Bram de Visser

14

winnaar puntenkoers

 8.

Emiel Provoost

14

 

 9.

Simon de Visser

13

 

10.

René Provoost

13

 

11.

Joyce de Visser

13

 

12.

Tristan de Visser

12

 

13.

Frank Passenier

12

 

14.

Ellen Hendriks

12

 

15.

Chiel Maranus

11

 

16.

Wim Provoost

11

 

17.

Joost Dorleijn

10

 

18.

Micha Bernard

10

 

19.

Ko Jan Provoost

10

 

20.

Christina Peute

 9

 

21.

Leon Hillebrand

 9

 

22.

Michiel Provoost

 9

 

23.

Peter Boone

 8

 

24.

Melanie vd Meulen  

 8

 

25.

Laura de Visser

 7

 

26.

Patricia Geertse

 6

 

27.

Erik de Plaa

 5

 

28.

Michiel Bernard

 5

 

29.

Milou van Belzen

 5

 

30.

Kim Buitelaar

 5

 

31.

Rosanne Schiedon

 4

 

32.

Mark de Visser

 4

 

33.

Ruben Schiedon

 4

 

34.

Fred van Es

 3

 

35.

Marije Provoost

 2

debutant