Het is weer snel gegaan 2015. We begonnen vroeg dit jaar doordat we verantwoordelijke waren voor de organisatie van de Jongerenwedstrijd. Na een zomer vol ringrijwedstrijden is Simnia onze jaarlijkse afsluiter. Twintig rijders reden dit jaar mee en werden beloond met geweldig ringrijweer.

Het niveau lag hoog en voor de middag werden 10 reguliere beurten gereden. In de pauze stonden nog vijf rijders foutloos bovenaan, Coen Minderhoud, Tristan de Visser, Roel Willemse, Emiel Provoost en Martijn Minderhoud.

Net voor de middag werd zoals altijd gestreden in een puntenkoers om de Jan Maas beker. Maarliefst drie rijders wisten de het maximaal aantal punten te behalen en kwamen in de kamp direct op 10mm terug om uit te maken wie deze mooie prijs zou winnen. Martijn Minderhoud wist als enige direct 10mm te steken en kaapte deze prijs weg voor de neuzen van Emiel Provoost en Tristan de Visser.

Na de middag ging het tempo in de beurten omhoog en werd besloten om 30 beurten te gaan rijden. De strijd bovenaan het klassement bleef lange tijd ongewijzigd. Van de eerder genoemde vijf rijders moest alleen Emiel in de laatste fase nog afhaken. Na 30 beurten streden vier rijders om het dagkampioenschap. Tristan viel als eerste af op 26mm, Coen mistte 20mm waardoor Roel en Martijn op 14mm overbleden. Roel wist deze als enige mee  te nemen waardoor hij het dagkampioenschap mee naar huis nam.

In de bekerkamp eenzelfde afvalrace. Door missers op de 32mm bleven drie rijders over op de 26mm die in ieder geval een beker wonnen. Roel liet nu de ring hangen wat hem de 3e beker bracht. Coen en Tristan bleven op 20mm welke alleen door Tristan werd gestoken en hem de 1e beker opleverde.

De pollepelkamp werd een strijd waar vijf rijders op 14mm uitkwamen. Tristan en Coen wisten deze mee te nemen. Na twee mislukte  pogingen op 10mm was het Coen die uiteindelijk de kleinste ring wist mee te nemen en een succesvolle dag wist te bekronen met de pollepel.

De versieringsprijzen werden weer uitgedeeld door de bewoners van Simnia. Coen won in de categorie trekpaarden en Tristan versierde het mooiste in de categorie overige.

Een waardige afsluiting van het seizoen waar ’s avonds tot laat over nagepraat is door een grote groep rijders en aanhang tijdens het afsluitende etentje.

nr.  naam deelnemer 30 beurten overig
1. Roel Willemse

   30

Dagklassement + 3e   beker
2. Martijn Minderhoud

30

Jan Maas beker
3. Coen Minderhoud

30

2e beker + pollepel   + 1e versiering   koudbloeds
4. Tristan de Visser

30

1e beker + 1e   versiering warmbloeds
5. Lotte Provoost

29

6. Emiel Provoost

29

7. Bram de Visser

28

8. Sander Willemse

28

9. Niels Joziasse

27

10. Joyce de Visser

25

11. Frank Provoost

23

12. Frank Passenier

22

13. Simon de Visser

19

14. Wim Provoost

19

15. Marcel Provoost

16

16. Naomi Maas

15

17. Koos Zijl                      14
18. Leon Hillebrand                      13
19. Floor Schieck                      13
20. Peter Boone                       3 uitgevallen met   blessure