Coen Minderhoud is op prachtige wijze winnaar geworden van de demonstratie ringrijden bij Paardoes. Hij wist in de kamp om het kampioenschap zijn twee concurrenten voor te blijven. De pollepel ging ook mee naar Domburg alleen werd deze gewonnen door Roel Willemse.

De jaarlijkse demonstratie bij manege Paardoes is inmiddels een vaste klant geworden op de kalender van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De Domburgse rijders zijn bij deze wedstrijd bijna altijd vertegenwoordigd met meerdere rijders. Dit jaar mochten dus Coen Minderhoud en Roel Willemse naar Vlissingen.

De weergoden zijn de ringrijders dit jaar nog steeds goed gezind geweest. Wederom was het prachtig ringrijweer. De prestaties waren ook weer prima. Drie rijders wisten 30 van de 30 te steken. Coen won de kamp om het dagkampioenschap van Michiel Joziasse (afdeling Oostkapelle) en Roald Leendertse (afdeling Biggekerke) op de ring van 14mm. Diezelfde ring bracht ook de beslissing in de kamp om de pollepel. Roel wist deze als enige direct te steken en won daarmee de pollepel en de bijbehorende fles bramenjenever. In de einduitslag eindigde Roel overigens op de vierde plaats met 28 ringen.

Klik hier voor enkele foto’s

Voor de uitslag van deze wedstrijd klikt u op lees meer

   Demo Paardoes  20 juni    
no deelnemer afdeling 30 brt  
1 Coen Minderhoud Domburg 30 ommekeer 20
2 Roald Leendertse Biggekerke 30  
3 Michiel Joziasse Oostkapelle 30  
4 Roel Willemse Domburg 28 pollepel
5 Kevin Maljaars Oostkapelle 26  
6 Linda Zijl Ritthem 26  
7 Rico Wisse Aagtekerke 25  
8 Erik Leendertse Biggekerke 25  
9 Hans Maljaars Oostkapelle 24  
10 Ko Blaas Aagtekerke 23  
11 Rene Dingemanse Biggekerke 23 ommekeer 26
12 Natasja Jobse Aagtekerke 22  
13 Janneke Jacobse Oostkapelle 20  
14 Helm Brouwer Aagtekerke 15  
15 Conny den Boer Ritthem 9  
16 Erica Wisse Ritthem 7  

Bron: www.ringrijden.nl