Wat een prachtig weer om een dagje te ringrijden op de markt. Dit jaar hadden we helaas niet veel rijders, waardoor we een beroep deden op andere verenigingen zodat we toch aan de start konden komen. Zo hadden we gastrijders van de afdeling Westkapelle, Ritthem, Zuid-Beveland, Biggekerke en Grijpskerke. In tweetallen kwamen we zaterdag aan de start.

Met 14 rijders gaat de wedstrijd erg vlot. We reden per ommekeer zodat er voor de paarden, maar ook voor de rijders genoeg pauze was. Er was genoeg publiek dus was het al snel tijd om te gaan strijden voor een koppelprijs. Hierbij moest je de 26mm en 20mm ring steken. Hier moest niet om gestreden worden, want broer en zus Emiel en Lotte Provoost slaagden erin om alle ringen mee te nemen. Zo gingen ze er met de koppelprijs vandoor. Na wat reguliere beurten was het tijd voor een individuele puntenkoers. Lotte was deze dag erg sterk op de kleine ringen, want de individuele puntenkoers kwam ook op haar naam te staan. Hier moest ze de 10mm voor steken, erg knap!

In de pauze konden we heerlijk eten bij Markt Zes en maakten we ons na de pauze op voor de laatste beurten. Na 2 reguliere beurten was het tijd voor de volgende koppelprijs. Leuk voor het publiek om de rijders te zien rijden op de kleinere ringen, maar ook voor de rijders leuk om samen te strijden voor een prijs. Nu waren Jasper van der Maas en Tristan de Visser die de volle bak staken en dus de tweede koppelprijs wonnen.

Aan het eind van de dag was Emiel Provoost de enige met 30 van de 30 ringen, hij is dus de winnaar van de Demonstratie. Een knappe prestatie, want hij is nu voor de vierde keer achter elkaar de winnaar van deze wedstrijd! Voor de bekerkamp mochten 5 rijders zich opmaken voor de kamp. Hiervoor moet je de laatste 10 ringen steken. Tristan de Visser ging er met de 1e beker van door. Voor de pollepel mochten maar liefst 11 rijders zich opmaken voor de kamp. Dat het niveau hoog lag was wel te zien, want de 10mm kwam in de bus te hangen. Emiel Provoost was de enige die deze ring mee nam en dus ging de pollepel ook met hem mee naar huis.

Tijdens de demonstratie rijden we in boerengoed en is er een prijs voor de mooiste combinatie ruiter-paard, deze prijs ging naar Tristan de Visser. We willen de gastrijders bedanken voor de gezellige dag!

Demonstratie ringrijden, 23 juli 2022

nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Emiel Provoost30dagkampioen + pollepel
2.Lotte Provoost29 
3.Joyce de Visser 29 
4.Tristan de Visser291e beker
5.Roel Willemse28 
6.Jasper van der Maas28 
7.Cees Wisse27 
8.Kay Huibregtse27 
9.Edwin Dellebeke24 
10.Milou de Looff24 
11.Maartje Hoogesteger21 
12.Hubert van der Maas21 
13.Edward Dingemanse20 
14.Monique Provoost18 
    
 Koppelprijs: Tristan de Visser en Jasper van der Maas  
 Koppelprijs: Lotte Provoost en Emiel Provoost  
 Puntenkoers: Lotte Provoost  
 Mooiste combinatie ruiter en paard: Tristan de Visser