Deze zaterdag was voor de familie Provoost traditioneel weer gereserveerd voor IJzendijke.  Voor Ko Jan was dat sinds 1981 alweer de 32e keer dat hij daar aanwezig was.

Dit keer deden Ko Jan en zoon Michiel samen met Edward Dingemanse in hun drietal mee aan het ringrijden te paard. Dochter Marije stak de ringen bij de sjezen samen met Ab Paauwe. Na de optocht, waarbij Ko Jan merkte dat zijn paard ietsje scherp was, belandden we op de markt. Het zou een fantastische dag worden, met ideaal ring- en sjezenrijweer. Alle voorwaarden om veel ringen te steken. Dit bleek ook, want ook aan de uitslag was te zien, dat er geweldig werd gepresteerd.

Daar dachten Ko Jan en Michiel anders over, want de start was matig. De pollepel wordt hier aan het eind van de ochtend verreden, maar we staken 1 van de 2 ringen dus was het voor ons pauze. Marije deed het beter op de pollepelkamp, want zij stak samen met Desiré Sturm 4 van de 4 ringen. In de kamp moest zij echter het onderspit delven.

De middag verliep beter. Ko Jan kwam uiteindelijk op 13 ringen in 25 beurten. Niet bijzonder, maar toch lekker gereden. Michiel miste ‘s middags niet veel meer en beëindigde de wedstrijd met 18 ringen. Een beurt op 14 mm stak hij in, maar in de kamp viel hij buiten de prijzen.

Marije liet bij de sjezen meer van zich spreken. 2 ronden op 20 mm leverde 3 van de 4 ringen op. In de kamp stak zij één keer de 14 mm, maar Laeticia den Boer 2 keer die daarmee deze kamp won. Aan boerenronde deed Ab niet mee, omdat hij dat niet aan durfde met zijn nog jonge en onervaren paard. Marije stak dus de ringen, maar dan buiten mededinging. Daarbij versloeg zij alle mannen, door als enige alle 4 ringen mee te nemen. Mark van de Vijver wilde hun de prijs geven, maar die wilden ze natuurlijk niet hebben. Na kamp ging de appelaere naar Marco den Boer. Uiteindelijk eindigden Marije en Ab in de totaaluitslag op een 7e (en voorlaatste) plaats met 81 ringen in 110 beurten.

Winnaar in IJzendijke werd bij de paarden Koen Minderhoud, die daarmee een geweldige week afsloot, met de volle bak (25 ringen). Hij versloeg in de kamp Sebastiaan Sturm. Bij de sjezen gingen de bloemen naar Laeticia den Boer en Jelle van Stee met 110 ringen in evenzoveel beurten.

De dag werd besloten met het gebruikelijke en gezellige dineetje.