25 jaar Simnia, een jubileum! Afgelopen zaterdag reden we de ring voor het 25e jaar bij Simnia (hiervoor natuurlijk bij Ter Mantelinge). Simnia maakte er een feest van. Rond 11.00 uur onthulde Wethouder Van Halderen samen met Simon en Bram de Visser, die geen wedstrijd van Simnia gemist hebben, de gedenkplaat die de samenwerking tussen Simnia en de Domburgse Ringrijdersvereniging laat zien. 

Er reden ook deze keer weer gastrijders mee van de afdeling Grijpskerke, Nieuwland, Oostkapelle, Ritthem en Aagtekerke. 

Na een aantal beurten was het tijd voor een puntenkoers om de RJ trofee. Na het steken van de 14mm waren Teun Dingemanse, Roel Willemse en Bram de Visser nog over. Bij de eerste kamp kwam de kleinste ring al gelijk in de bus. Teun stak als enige de 10mm en werd de winnaar van de RJ trofee!

Na de middagpauze reden we nog een puntenkoers. Om deze puntenkoers te winnen, moest de 8mm gestoken worden. Roel slaagde hier in na een kamp met Teun en won de mini puntenkoers! 

Al snel naderde we het eind van de wedstrijd, er werden 20 beurten gereden en dat betekende dat vanaf beurt 13 de ringen meetellen voor de bekers. Vijf rijders hadden aan het eind van de wedstrijd de volle bak. Martijn Minderhoud, Teun Dingemanse, Niels Joziasse, Roel Willemse en Bram de Visser gingen samen de strijd aan voor het dagkampioenschap. Uiteindelijk was het weer Teun die te sterk was voor de andere rijders en werd de winnaar van Simnia. 

Naast deze rijders, die de volle bak gestoken hadden, waren er nog 3 rijders die zich bij deze mannen voegden voor de kamp op de bekers. Joost Dingemanse, Jasper van der Maas en Joyce de Visser. Bij de 14mm vielen de meeste rijders af en bleven er nog 3 rijders over. Teun, Roel en Joyce gingen uitmaken wie er met welke beker naar huis ging. De 10mm werd tweemaal in de bus gehangen, maar alle drie lieten ze deze ring hangen. Bij de derde poging was het Teun die er met de eerste beker vandoor ging. Hierna werd de 14mm in de bus gehangen, Roel liet hem hangen en Joyce nam hem mee. Zo werd Joyce de winnaar van de 2e beker en Roel winnaar van de 3e beker.

Als laatste werd de pollepel uitgekampt, de afgelopen wedstrijden kwam ook hier de 10mm aan te pas. Tristan de Visser, Bram de Visser en Marlies Volmer mochten het op de 10mm proberen. Bram liet zien dat hij dit jaar in een uitstekende vorm verkeert en nam de 10mm mee en werd sinds enkele jaren weer de winnaar van de pollepel.


Aan het eind van de wedstrijd werd debutante Nina Bimmel gejonast, ze slaagde er in om 6 ringen te steken.

Op deze dag mogen enkele bewoners van Simnia bepalen wie de mooiste combinatie ruiter-paard is. Frank Passenier en Martijn Minderhoud werden uitgekozen tot winnaar.

Naam afdeling: DomburgSimnia 31 aug. 2019
nr. naam deelnemer20 beurtenoverig
1.Teun Dingemanse20dagkampioen+1e beker+winnaar RJ trofee
2.Martijn Minderhoud20mooiste combinatie ruiter-paard 
3.Roel Willemse203e beker+winnaar minipuntenkoers op 8 mm.
4.Bram de Visser20pollepel
5.Niels Joziasse20
6.Joost Dingemanse19
7.Jasper van der Maas19
8.Tristan de Visser19
9.Joyce de Visser192e beker
10.Nancy de Visser18
11.Edwin Delebeke18
12.Peter Maranus18
13.Marlies Volmer18
14.Frank Passenier16mooiste combinatie ruiter-paard
15.Simon de Visser15
16.Marcel Provoost13
17.Jan Wisse12
18.Edward Dingemanse12
19.Koos Zijl12
20.Michiel Provoost11
21.Frank Provoost10
22.Nina Bimmel6debutante