De hele week werd er gekeken naar het weerbericht. Ook op de dag zelf werd de buienradar in gaten gehouden. Uiteindelijk hielden de rijders het droog. De felle wind zorgde ervoor dat de prestaties niet spectaculair waren het was wel erg spannend.

Door te weinig opgaven was er aan de collega’s uit Aagtekerke gevraagd of zij mee wilde rijden zodat er een mooi deelnemersveld aan de start kon verschijnen. In dit veld reed één debutant, Tristan de Visser.

Halverwege de middag werd een tussenkamp verreden. Drie deelnemers wisten de tweemaal de 20mm mee te nemen. Na een lange kamp wist Denise Klap te winnen van Ramon Vader en Roel Willemse. Denise won ook de prijs voor de mooiste combinatie ruiter en paard.

Na 25 beurten waren twee rijders die 24 ringen wisten te steken. In de kamp was het Roel Willemse die Martijn Minderhoud wist te verslaan. Een opmerkelijke kamp want beide rijders misten in eerste instantie de 32mm ring.

Voor de laatste 10 beurten is een beker beschikbaar gesteld. Deze werd direct door Roel Willemse gewonnen. Hij was de enige rijder die de laatste 10 ringen mee wist te nemen. Sinds lange tijd kwam er dus geen kamp aan te pas.

De pollepelkampen op Domburg zijn de laatste jaren garantie voor spektakel. Deze keer bleef dat uit. Geheel in de stijl van de dag werd de kamp beslist op 26 mm. Martijn Minderhoud was de enige die deze ring mee wist te nemen en won zijn tweede pollepel op Domburg dit jaar.

Voor de volledige uitslag klik op lees meer

Demonstratie

Boerenkostuum

23 juli

nr.

Deelnemer

aantal ringen
    25 ringen

overig

 1

Roel Willemse

 24

dagwinnaar, 1e beker

 2

Martijn Minderhoud

 24

Pollepel

 3

Coen Minderhoud

 23

 

 4

René Provoost

 22

 

 5

Ramon Vader

 21

 

 6

Freddy Blaas

 20

 

 7

Denise Klap

 18

20 mm beurt, mooiste combinatie ruiter-paard

 8

Christel Provoost

 17

 

 9

Bram de Visser

 17

 

10

Erwin Maljaars

 16

 

11

Tristan de Visser

 16           

 

12

Peter Maranus

 14

 

13

Patrick Kodde

 14

 

14

Milou van der Weijde

 12

 

15

Simon de Visser

 12

 

16

Lia Dekker

 11

 

17

Marinka Dekker

 11

 

18

Leon Hillebrand

 10

 

19

Patricia Geertse

 9

 

20

Melanie van der Meulen    

 9

 

Bron: www.ringrijden.nl