Na een jaar afwezigheid vanwege het jubileum reden de Domburgse Ringrijders weer de demonstratie op de markt. Veertien rijders waaronder twee gastrijders van de afdeling Aagtekerke startten onder mooie omstandigheden en enorme belangstelling aan deze wedstrijd.

Door de tegenvallende opgave werden er veel (extra) beurten verreden. De eerste tussenkamp op 32-26-20-14mm werd gewonnen door Roel Willemse hij verzamelde de meeste punten over vier beurten.

De ‘kies uw puntenkoers’ over zes beurten was spannend en bracht veel spektakel waarin veel kleine ringen gestoken werden. Roel deed goede zaken met tweemaal 10mm in de eerste vier beurten en ging aan kop. In de laatste twee beurten mocht ook de speciale 8mm ring gekozen worden. Coen Minderhoud stak hem in 2012 al eens en deed daar nu een schepje bovenop door zelfs een ommekeer deze ring te steken! Hiermee scoorde hij zoveel punten waarop de overige deelnemers niet meer in de buurt kwamen van zijn prestatie.

Al deze beurten werden verreden tussendoor de wedstrijd over 30 beurten. Hierin streden tot het einde twee rijders om het dagkampioenschap. Tristan de Visser en Roel Willemse reden de hele dag foutloos en bleven ijskoud in de warmte.

Na 30 beurten was de strijd nog onbeslist want beide rijders staken een volle bak. Voor Tristan een bijzondere mooie gebeurtenis want dit was voor het eerst in zijn (nog korte) loopbaan als ringrijder te paard!

In de kamp om het dagkampioenschap was de strijd spannend en was Roel de sterkste. De beslissing viel op de ring van 20mm. De laatste 10 beurten tellen mee voor één wisselbeker. In een kamp met vijf andere rijders wist Roel ook deze beker te winnen door als enige direct de 14mm mee te nemen.

Het traditionele slotstuk was de mooiste kamp van de dag. De pollepelkamp ging in één keer het rijtje af en drie rijders bleven over op 10mm. Roel was de enige die direct de 10mm wist te steken en nam na het dagkampioenschap en de 1e beker ook de pollepel mee naar huis.

Melanie van der Meule won de prijs voor de mooiste combinatie ruiter-paard.

 

nr. deelnemer aantal ringen
30 beurten
overig
 1. Roel Willemse 30 dagklassement,   beker, pollepel, puntenkoers
 2. Tristan de Visser 30
 3. Bram de Visser 29
 4. Martijn   Minderhoud 28
 5. Coen Minderhoud 28 winnaar kies je   punten
 6. Emiel Provoost 26
 7. Christel Provoost 26
 8. Leon Hillebrand 23
 9. Wim Provoost 22
10. Frank Passenier 22
11. Simon de Visser 20
12. Marinka Dekker 18
13. Melanie vd Meulen 15 mooiste   combinatie ruiter-paard
14. Patricia Geertse 10