Zaterdag stond onze jaarlijkse Klassementswedstrijd weer op het programma. De weersvoorspellingen waren niet best, de weerberichten gaven veel regen af. We startten om 08.30 en hoopte ’s ochtends wat extra beurten te rijden zodat we de meeste beurten droog zouden verrijden. 23 rijders aan de start, met wat gastrijders van de afdelingen Ritthem, Aagtekerke en Grijpskerke. Maar ook 1 debutant voor onze vereniging.

In beurt 7 stak onze debutante Steffie de Rijke haar eerste ring. Na onze ochtendbekerkamp hebben we haar gejonast. Beurt 9 t/m 12 tellen mee voor de ochtendbekers. 10 rijders mochten zich opmaken voor deze bekerkamp, waarbij we zijn gestart op de 26mm. Micha en Lotte vielen hier helaas direct af. Op de 20mm viel Peter helaas af waardoor we met 8 rijders naar de 14mm gingen. Op de 14mm vielen Martijn, Jasper en Joyce af. Roel, Teun, Emiel, Bram en Tristan gingen op de 10mm uitmaken wie er met de twee ochtendbekers vandoor zou gaan. Teun nam als enige de 10mm mee waardoor hij winnaar werd van de 1e ochtendbeker. De anderen kwamen nog een keer terug op 10mm en nu nam alleen Emiel de 10mm mee, hij werd dus winnaar van de 2e ochtendbeker.

We hebben 18 beurten gereden tot de middagpauze. Waarbij we het ’s ochtends zo goed als droog konden houden, maar tijdens de middagpauze regende het aardig door. We konden gelukkig warm en droog binnen lunchen. Na de pauze hebben we traditiegetrouw onze debutant Steffie voorzien van een snor van schoensmeer. In beurt 20 stak Steffie haar tweede ring waardoor haar snor eraf gehaald kon worden.

Aan het eind van de dag hadden we nog 4 rijders over met 30 van de 30. Roel Willemse, Teun Dingemanse, Emiel Provoost en Martijn Minderhoud zij gingen uitmaken wie de winnaar van onze Klassementswedstrijd werd. Ook dit jaar werd Teun Dingemanse de winnaar van onze Klassementswedstrijd. Hierna werd er gekampt voor de beste Domburger en na een spannende kamp werd dit Emiel Provoost. Hij won het beeldje van ere-lid Gilles Provoost.

Na deze kamp waren er twee jeugdleden die 17 ringen staken, zij kampten voor de jeugdbeker. Sienna Sins en Jinte Jakobsen begonnen op 32mm. Deze lieten ze helaas hangen, maar mochten nog een keer terug komen. Nu nam Jinte hem wel mee en werd winnaar van de jeugdbeker.

Ook tijdens deze wedstrijd hebben we een kleine en een grote finale. Voor de kleine finale waren er vier rijders met 4 van de 8 ringen en gingen doormiddel van een kamp uitmaken wie er met de 4e beker kleine finale vandoor ging. Claudia Slont nam als enige de 32mm mee en werd zo winnaar van deze beker. Angelina van der Maas werd winnaar van de 3e beker kleine finale, zij had als enige 5 van de 8 ringen. Voor beker 1 en 2 kleine finale kwam er een kamp tussen Edwin Dellebeke en Michiel Provoost. Edwin werd hier de winnaar van de 1e beker en Michiel winnaar van de 2e beker kleine finale.

Hierna de kamp voor de grote finale, hier moest je 8 van de 8 ringen hebben om mee te kampen. 7 rijders gingen kampen voor 4 bekers. Pas bij 14mm bleven er 3 rijders over. Roel en Emiel misten de 14mm en kwamen terug om uit te maken wie beker 4 zou winnen. Uiteindelijk was Emiel hier het sterkste en werd winnaar van beker 4. Op de 10mm nam alleen Teun de ring mee waardoor hij ook winnaar werd van de 1e beker. Martijn en Joyce kwamen nog een keer terug op 10mm, zij namen deze beiden niet mee. De 14mm nam Martijn wel mee waardoor hij winnaar werd van beker 2 en Joyce winnaar van beker 3.

We eindigen de dag altijd met de kamp op de pollepel, maar liefst 15 rijders mochten zich gaan opmaken. Een spannende kamp waar de 10mm ook in de bus kwam te hangen. Tristan liet zien dat hij het sterkste was, want hij nam deze ring mee en werd winnaar van de pollepel.

Winnaar van de versieringsprijs trekpaarden was Maurice Bernard en Tristan de Visser bij de overige paarden.

Er is door sommige rijders erg goed gereden, zij hebben hun persoonlijk record verbeterd. Van onze vereniging Micha Bernard, Sienna Sins en Anoek de Kok, knap gedaan! We kijken terug op een geslaagde dag!

Uitslag ringrijden Domburg, 5 augustus 2023

nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Teun Dingemanse30dagkampioen, 1e ochtendbeker, 1e beker
2.Emiel Provoost302e ochtendbeker, 4e beker
3.Roel Willemse30 
4.Martijn Minderhoud302e beker
5.Lotte Provoost29 
6.Tristan de Visser29versiering warmbloeds, pollepel
7.Joyce de Visser283e beker
8.Micha Bernard27 
9.Jasper van der Maas27 
10.Bram de Visser26 
11.Peter Maranus25 
12.Edwin Dellebeke245e beker
13.Michiel Provoost226e beker
14.Claudia Slont188e beker
15.Sienna Sins17 
16.Jinte Jakobsen17jeugdbeker
17.Angelina van der Maas167e beker
18.Adriaan Provoost15 
19.Anouk de Kok13 
20.Bente Jakobsen12 
21.Maurice Bernard10versiering koudbloeds
22.Steffie de Rijke4 
23.Lana Los3 
 beker 1 t/m 4 = grote finale  
 beker 5 t/m 8 = kleine finale