Wat een prachtige dag met ringrijden hebben wij achter de rug. Schitterend weer, 25 deelnemers en weer een massa publiek langs de baan.

Er werd prima gereden door de deelnemers en 12 beurten was het tijd voor de eerste kamp van de dag op de ochtendbekers. Coen en Martijn Minderhoud maakten er vroeg op de ochtend al een mooi spektakel van. Nadat beide de 10mm staken was het Coen die als enige dit kunstje nog een keer flikte en daarmee de 1e ochtendbeker won.

Na 14 beurten was het tijd om de paarden te verzorgen en met z’n allen een hapje te gaan eten. Met nog vijf rijders aan de kop beloofde het een spannende middag te worden. In de middag moesten we zowaar nog door gaan rijden om niet al te laat klaar te zijn. Rond 16.15 waren de 30 beurten vol gemaakt en mochten vier rijders zich klaarmaken voor de kamp om het dagkampioenschap.

In de kamp waren Joyce de Visser en Tristan de Visser de eerste afvallers. De climax ging tussen Martijn Minderhoud en Emiel Provoost op 10mm. Martijn reed als eerste en miste deze ring. Emiel zat op de het achterhandje en wist dat evenals de afgelopen weken weer zeer koelbloedig af te maken!

Een foutloze kamp bezorgde Emiel alweer zijn vijfde ! overwinning dit jaar en de derde op rij in Domburg.

 

Na dit spektakel was het tijd voor de bekerkamp die voor het eerst opgedeeld is in een grote en kleine finale. De kleine finale kende met Frank Passenier al de winnaar zonder te kampen. Een sterke middag met 7 van 8 op de bekers leverde Frank de 1e beker kleine finale op. Ook Simon de Visser reed een uitstekende laatste 8 beurten en won direct de 2e beker. Bekers 3 en 4 bleven nog over en daarvoor melden zich vijf rijders. Claudia de Kraker, Adriaan Provoost, Maurice Bernard, Wilco van Eijzeren en Michiel Provoost. Uiteindelijk ging het tussen Wilco van Eijzeren en Michiel Provoost, Michiel won de 3e beker en Wilco de 4e beker.

Dan de grote finale, hier kwamen heel wat rijders in actie om de eerste vier bekers. Na de 14mm waren er nog vier rijders over. Emiel Provoost, Coen Minderhoud, Martijn Minderhoud en Denise Klap. Ook hier liet Emiel zien dat hij in uitstekende vorm verkeerd dit jaar, hij pakte de dubbel en won dus de 1e beker in de grote finale. Coen reed ook een sterke kamp en won de 2e beker. De 3e beker is door Martijn gewonnen en de 4e beker door Denise.

De pollepel kende ook een mooie kamp. Veel rijders melden zich voor de laatste kamp van de dag. Uiteindelijk bleven Denise Klap en Niels Joziasse over. Niels had nog niet eerder een pollepel gewonnen, maar eens moet de eerste keer zijn. Na een spannende kamp won Niels de pollepel.

We kijken terug op een gezellige en geslaagde klassementswedstrijd!

Domburg klassementswedstrijd 2018
nr. naam deelnemer 30 beurten overig
1. Emiel Provoost 30 dagkampioen+ 1e beker grote finale
2. Martijn Minderhoud 30 2e ochtendbeker+ 3e beker grote finale
3. Tristan de Visser 30 versiering warmbloeds
4. Joyce de Visser 30
5. Roel Willemse 29
6. Coen Minderhoud 29 1e ochtendbeker+2e beker grote finale+ versiering koudbloeds
7. Sander Willemse 28
8. Denise Klap 28 4e beker grote finale
9. Lou Willemse 27
10. Lotte Provoost 27 jeugdbeker
11. Melanie van der Meulen 26
12. Bram de Visser 25
13. Niels Joziasse 25 pollepel
14. Frank Passenier 25 1e beker kleine finale
15. Bob Maranus 20
16. Simon de Visser 19 2e beker kleine finale
17. Wilco van Eijzeren 18 4e beker kleine finale
18. Michiel Provoost 17 3e beker kleine finale
19. Claudia de Kraker 14
20. Adriaan Provoost 13
21. Micha Bernard 13
22. Rowy Provoost 12
23. Michiel Bernard 11
24. Milou van Belzen 10
25. Maurice Bernard 6 debutant