Onze eerste wedstrijd van het seizoen is de Ereklas. 6 rijders namens Domburg die in actie kwamen in Biggekerke. Domburg 1 bestond weer uit: Tristan de Visser, Emiel Provoost en Martijn Minderhoud. Domburg 2: Joyce de Visser, Roel Willemse en Lotte Provoost. Voor Lotte de eerste keer Ereklas. De laatste keren dat het Ereklas was in Biggekerke werden er veel ringen gestoken. Zou dat deze editie ook weer aan de orde zijn?

Domburg 1 ging goed van start. Na 5 beurten mochten ze de groene sjerp in ontvangst nemen, ze staken 15 van de 15 ringen. Voor Domburg 2 zat dit er niet in, Roel miste zijn eerste ring. In beurt 6 mocht Domburg 1 de sjerp helaas alweer inleveren door een missertje van Martijn. Gapinge 3 en Nieuwland 1 hielden de groene sjerp wel een tijdje om. Maar na beurt 10 werd het duidelijk dat er dit jaar geen kampioen zou zijn met 90 van de 90. Want ook Gapinge en Nieuwland lieten een ring hangen. Dit laat maar zien dat het bijzonder knap is om 90 van de 90 te steken. Van beurt 10 tot en met 14 mocht Domburg 1 de groene sjerp dus weer omhangen samen met 4 andere drietallen. In beurt 14 liet Martijn zijn ring hangen waardoor Domburg 1 dacht dat het vandaag niet meer haalbaar zou zijn om kampioen te worden.

Domburg 2 rijdt de gehele ochtend in de middenmoot. Lotte is goed op steek en heeft 15 van de 15 ringen in de middagpauze. Roel heeft na zijn 1e ring niet meer gemist en Joyce miste helaas nog twee ringen waardoor zij op 12 ringen komt in de middagpauze. Na de middagpauze reden er nog 2 drietallen (Gapinge 1 en Gapinge 2) in de groene sjerp. Maar ook hier werd gemist. De groene sjerpen gingen aan en uit bij veel drietallen. Na de middagpauze waren de rijders van Domburg goed aan het rijden, zou het dan toch nog mogelijk zijn? Maar in beurt 23 liet Martijn zijn derde ring hangen en mocht Domburg 1 zijn sjerp weer inleveren. In beurt 25 waren er nog 4 koplopers over: Grijpskerke 1, Gapinge 1, Biggekerke 1 en Nieuwland 1. Iedereen dacht dat het tussen deze vier drietallen zou gaan. Maar de wedstrijd werd toch nog heel spannend aan het eind.

Want ook door deze vier drietallen is gemist, waardoor Domburg 1 de groene sjerp in de laatste twee beurten weer omgehangen kreeg. Wat een spannende wedstrijd, het bleef echt tot de allerlaatste beurt ontzettend spannend. Domburg 1 miste niet meer en kwam dus uit op 87 van de 90 ringen. Maar zij waren niet allen, nog 5!! andere drietallen mochten gaan kampen om het dagkampioenschap. Wie had dat gedacht? Grijpskerke 1, Gapinge 1, Gapinge 2, Gapinge 3, Nieuwland 1 en Domburg 1 mochten in de kamp gaan uitmaken wie er met het kampioenschap vandoor zou gaan.

Domburg 2 reed ook nog erg goed mee tot aan het einde van de wedstrijd Joyce, Lotte en Roel misten geen ring tot aan beurt 29. Joyce miste helaas haar laatste 2 ringen. Waardoor Domburg 2 uitkwam op 84 van de 90 ringen. Een knappe prestatie om de hele dag in de middenmoot te blijven rijden. Lotte stak voor de

tweede keer 30 van de 30 en mag later meekampen voor het persoonlijk kampioenschap. Roel heeft 29 ringen gestoken en Joyce 25 ringen.

De kamp voor het dagkampioenschap begon op 26mm. Grijpskerke nam alle drie de ringen mee dus Domburg weet wat ze moeten doen. Ook Domburg nam alle drie de ringen mee. Alleen Nieuwland 1 lukte dit ook en zo bleven er nog drie drietallen over voor de 20mm. Grijpskerke stak 1 van de 3 op de 20mm… maar Domburg 1 nam ze alle drie mee!! Nu was het afwachten op Nieuwland 1, zij namen niet alle drie ringen mee. Zo werd Domburg 1 kampioen van de Ereklas! Wat een spannende wedstrijd en wat een ontlading! Nieuwland 1 werd uiteindelijk reservekampioen en Grijpskerke 1 eindigde op plaats 3. Niet alleen bovenin was het spannend, maar ook onderin bleef het tot de laatste beurten spannend. Helaas zijn Souburg 1 en Zuid-Beveland 1 gedegradeerd naar de 1e klas.

Na het spannende slot van deze wedstrijd was het tijd om te kampen voor het persoonlijk kampioenschap met 10 deelnemers. Namens Domburg mochten Tristan, Emiel en Lotte meekampen. Ook hier werd gestart op de 26mm Tristan, Emiel en Lotte namen deze ring mee. Op de 20mm viel helaas Lotte af en kon ze haar goede dag niet belonen met een titel. Tristan en Emiel namen ook de 14mm mee en mochten gaan kampen met 5 andere deelnemers op de 10mm. Helaas miste Tristan deze ring. Emiel en Teun Dingemanse namen de 10mm mee. Ook de tweede keer op de 10mm namen ze beide de ring mee. Bij de derde keer miste Teun en nam Emiel hem wel mee! Zo werd Emiel niet alleen Ereklas kampioen, maar ook persoonlijk kampioen door 3x de 10mm te steken! Een knappe prestatie!

De eerste dorpswedstrijd van het seizoen stond zaterdag 1 juli gepland, de Domburgse Kermis. Helaas begon de dag regenachtig en moesten we starten in een regenjas.

Met 23 rijders waarvan 5 gastrijders konden we om 08.30 gaan beginnen. Een mooi aantal deelnemers van de Domburgse Ringrijders Vereniging. Maar we waren erg blij met onze gastrijders: Joost Dingemanse (afdeling Grijpskerke), Nancy de Visser (afdeling Oostkapelle), Hubert van der Maas (afdeling Zuid-Beveland), Djangko Besuijen (afdeling Zuid-Beveland) en Esme de Coninck (afdeling Souburg).

Er werd lekker vlot gereden waardoor we al vrij snel bij de 8 t/m 12e beurt waren. Deze tellen mee voor de ochtendbekers, 8 rijders staken 4 van de 4 ringen en mochten zich gaan opmaken voor de kamp. Lotte Provoost, Emiel Provoost, Joyce de Visser, Tristan de Visser, Nancy de Visser, Bram de Visser, Joost Dingemanse en Martijn Minderhoud. Er werd gestart op de 26mm en hier vielen al direct wat rijders af. De 20mm werd meegenomen door Joyce, Tristan en Joost. Op de 14mm was alleen Joost die deze stak en er vandoor ging met de

1e ochtendbeker. Tristan en Joyce kwamen terug op de 14mm en namen deze beiden mee. De 10mm werd gestoken door Tristan waardoor hij de 2e ochtendbeker won en Joyce de 3e ochtendbeker.

In het kader van Domburg 800 hadden we gebakjes besteld en konden zo tijdens onze ringrijdwedstrijd trakteren!

Tijdens de middagpauze konden we genieten van een heerlijke lunch bij de Roode Leeuw. De regenjassen hoefden ’s middags gelukkig niet meer aan en konden we aan de laatste 15 beurten beginnen. Rond 15.00 hielden we een pauze bij Tramzicht samen met de Gaaischieters. Na onze pauze maakten we ons op voor de ontknoping van de wedstrijd.

Na 30 beurten hadden we twee rijders met 30 van de 30: Emiel Provoost en Joyce de Visser. Helaas maar een korte kamp, want alleen Emiel stak de 26mm en won zo de Domburgse Kermis 2023.

De laatse acht beurten tellen mee voor de middagbekers en ook bij deze wedstrijd hebben we een grote en een kleine finale. In de kleine finale moest er gekampt worden om de 4 bekers. Hubert van der Maas ging er met de 1e beker in de kleine finale vandoor, Milou van Belzen de 2e beker kleine finale, Michiel Bernard de 3e beker kleine finale en Esme de Coninck won de 4e beker kleine finale.

In de grote finale moest je alle ringen steken om te kampen voor de bekers. 5 rijders begonnen aan deze kamp: Emiel, Joyce, Tristan, Jooste en Martijn. Emiel viel af waardoor Joyce, Tristan, Joost en Martijn gingen uitmaken wie er met welke beker vandoor zou gaan. Tristan werd winnaar van de 4e beker. Joost won de kamp van Joyce en Martijn. Zij gingen de strijd aan op de 14mm en staken deze allebei. Martijn stak de 10mm en werd winnaar van de 2e beker. Joyce werd winnaar van de 3e beker.

Maar liefst 11 rijders gingen kampen voor de pollepel. Tristan liet zien dat hij de sterkste was, hij won de pollepel op 14mm.

De versieringsprijzen gingen dit jaar naar Tristan de Visser en Bram de Visser. De aanmoedingsprijs, geschonken door Sportshop Domburg, ging naar Anoek de Kok. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Ruud van Houten. We kijken terug op een geslaagde kermis!

Donderdag 13 juli was het Abdij in Middelburg weer het decor voor een dag ringrijden en sjezenrijden. Heerlijk weer zorgde voor drukte langs de banen. Namens Domburg kwamen er twee rijders in actie tijdens het ringrijden. Tristan de Visser en Emiel Provoost.

Onder deze mooie omstandigheden werd er door Tristan en Emiel weer knap gereden. Rond de klok van 16.00 staken beiden heren 30 van de 30 ringen. Vijf rijders staken deze dag de volle bak, Tristan en Emiel mochten zich dus gaan opmaken voor de kamp. Vorig jaar wisten beiden heren zich ook te plaatsen voor het dagkampioenschap. Wie zou er dit jaar met de dagwinst vandoor gaan?

In de kamp staken Tristan en Emiel de 32mm en 26mm. Lotte en Rico vielen hier af. Waardoor Wesley, Emiel en Tristan verder moesten kampen om uit te maken wie er met de dagwinst vandoor zou gaan. Op de 20mm miste helaas Tristan, Wesley en Emiel staken deze wel in waardoor Tristan op plek 3 is geëindigd. Op de 14mm miste Emiel, Wesley stak deze ring wel in waardoor Wesley winnaar werd van de 1e Folkloristische dag. Emiel eindigde dus op plek 2.

Bij deze wedstrijd hoort ook de prijs mooiste combinatie paard-ruiter. Tristan had dit weer keurig voor elkaar en ging er met de 1e prijs vandoor.

Op vrijdag 28 juli stond de Vrije Wedstrijd in Vlissingen weer gepland. Het weer was gelukkig een stuk beter dan de dag ervoor. Namens Domburg 5 rijders die meededen. Tristan de Visser, Roel Willemse, Lotte Provoost, Emiel Provoost en Joyce de Visser.

Er werd goed gereden door de rijders van Domburg, tegen het eind van de wedstrijd hadden alle rijders nog alle ringen op de bekers gestoken of nog helemaal niks gemist. Tristan, Roel en Lotte hadden een ring laten hangen voor de bekers, de laatste 10 beurten tellen namelijk mee voor de bekers. Waardoor zij dus nog in de race zaten. Joyce miste helaas haar eerste ring in beurt 27, waardoor zij zich niet plaatste voor de kamp. Emiel stak 30 van de 30 waardoor hij zich kon opmaken voor twee kampen, het dagkampioenschap en de kamp voor de bekers.

Maar liefst 12 rijders staken 30 van de 30, waaronder dus Emiel. Ook tijdens de kamp werd er goed gereden. In de eerste beurt geen afvallers waardoor alle 12 rijders naar de 20mm gingen. Pas bij de 14mm waren er meer afvallers, maar Emiel nam de 14mm mee. Hij mocht gaan kampen samen met Roy Paauwe, Wesley van de Voorde, Teun Dingemanse en Joost Dingemanse. De kleinste ring kwam hierdoor in de bus te hangen. Helaas miste Emiel deze ring en mocht samen met Roy en Teun uit gaan maken wie op plaats 3 zou eindigen. Roy was de enige die de 10mm nu wel meenam en eindigde op plaats 3. Joost werd de winnaar van de Vrije Wedstrijd Vlissingen en Wesley eindigde op plaats 2.

Voor de bekerkamp mochten 29 rijders zich gaan opmaken. Namens Domburg dus Tristan, Roel, Lotte en Emiel. Om een beker te winnen moest je minimaal de 14mm steken. Bij Tristan en Roel lukte dit ook, zij kampten verder voor de bekers. De 10mm lieten ze helaas hangen, Rick Eckhardt nam deze ring wel mee en werd dus winnaar van de 1e beker. Tristan en Roel kwamen terug op 10mm en lieten deze hangen. De 14mm nam Tristan wel mee waardoor hij samen met Annaliza Langebeeke en Wesley van de Voorde uit ging maken wie er met beker 5, 6 of 7 vandoor zou gaan. De 10mm hing weer in de bus en Tristan nam deze nu wel mee waardoor hij winnaar werd van de 5e beker. Roel miste dus op 14 mm en kwam terug op 20mm, ook deze miste hij. Hij mocht nog een keer terug op 20mm en nam deze nu wel mee. Op 14mm werd hij winnaar van de 10 beker.

Tristan de Visser eindigde met het versieringsklassement categorie overige op plaats 2.

Zaterdag 5 augustus stond onze jaarlijkse Klassementswedstrijd weer op het programma. De weersvoorspellingen waren niet best, de weerberichten gaven veel regen af. We startten om 08.30 en hoopte ’s ochtends wat extra beurten te rijden zodat we de meeste beurten droog zouden verrijden. 23 rijders aan de start, met wat gastrijders van de afdelingen Ritthem, Aagtekerke en Grijpskerke. Maar ook 1 debutant voor onze vereniging.

In beurt 7 stak onze debutante Steffie de Rijke haar eerste ring. Na onze ochtendbekerkamp hebben we haar gejonast. Beurt 9 t/m 12 tellen mee voor de ochtendbekers. 10 rijders mochten zich opmaken voor deze bekerkamp, waarbij we zijn gestart op de 26mm. Micha en Lotte vielen hier helaas direct af. Op de 20mm viel Peter helaas af waardoor we met 8 rijders naar de 14mm gingen. Op de 14mm vielen Martijn, Jasper en Joyce af. Roel, Teun, Emiel, Bram en Tristan gingen op de 10mm uitmaken wie er met de twee ochtendbekers vandoor zou gaan. Teun nam als enige de 10mm mee waardoor hij winnaar werd van de 1e ochtendbeker. De anderen kwamen nog een keer terug op 10mm en nu nam alleen Emiel de 10mm mee, hij werd dus winnaar van de 2e ochtendbeker.

We hebben 18 beurten gereden tot de middagpauze. Waarbij we het ’s ochtends zo goed als droog konden houden, maar tijdens de middagpauze regende het aardig door. We konden gelukkig warm en droog binnen lunchen. Na de pauze hebben we traditiegetrouw onze debutant Steffie voorzien van een snor van schoensmeer. In beurt 20 stak Steffie haar tweede ring waardoor haar snor eraf gehaald kon worden.

Aan het eind van de dag hadden we nog 4 rijders over met 30 van de 30. Roel Willemse, Teun Dingemanse, Emiel Provoost en Martijn Minderhoud zij gingen uitmaken wie de winnaar van onze Klassementswedstrijd werd. Ook dit jaar werd Teun Dingemanse de winnaar van onze Klassementswedstrijd. Hierna werd er gekampt voor de beste Domburger en na een spannende kamp werd dit Emiel Provoost. Hij won het beeldje van ere-lid Gilles Provoost.

Na deze kamp waren er twee jeugdleden die 17 ringen staken, zij kampten voor de jeugdbeker. Sienna Sins en Jinte Jakobsen begonnen op 32mm. Deze lieten ze helaas hangen, maar mochten nog een keer terug komen. Nu nam Jinte hem wel mee en werd winnaar van de jeugdbeker.

Ook tijdens deze wedstrijd hebben we een kleine en een grote finale. Voor de kleine finale waren er vier rijders met 4 van de 8 ringen en gingen doormiddel van een kamp uitmaken wie er met de 4e beker kleine finale vandoor ging. Claudia Slont nam als enige de 32mm mee en werd zo winnaar van deze beker. Angelina van der Maas werd winnaar van de 3e beker kleine finale, zij had als enige 5 van de 8 ringen. Voor beker 1 en 2 kleine finale kwam er een kamp

tussen Edwin Dellebeke en Michiel Provoost. Edwin werd hier de winnaar van de 1e beker en Michiel winnaar van de 2e beker kleine finale.

Hierna de kamp voor de grote finale, hier moest je 8 van de 8 ringen hebben om mee te kampen. 7 rijders gingen kampen voor 4 bekers. Pas bij 14mm bleven er 3 rijders over. Roel en Emiel misten de 14mm en kwamen terug om uit te maken wie beker 4 zou winnen. Uiteindelijk was Emiel hier het sterkste en werd winnaar van beker 4. Op de 10mm nam alleen Teun de ring mee waardoor hij ook winnaar werd van de 1e beker. Martijn en Joyce kwamen nog een keer terug op 10mm, zij namen deze beiden niet mee. De 14mm nam Martijn wel mee waardoor hij winnaar werd van beker 2 en Joyce winnaar van beker 3.

We eindigen de dag altijd met de kamp op de pollepel, maar liefst 15 rijders mochten zich gaan opmaken. Een spannende kamp waar de 10mm ook in de bus kwam te hangen. Tristan liet zien dat hij het sterkste was, want hij nam deze ring mee en werd winnaar van de pollepel.

Winnaar van de versieringsprijs trekpaarden was Maurice Bernard en Tristan de Visser bij de overige paarden.

Er is door sommige rijders erg goed gereden, zij hebben hun persoonlijk record verbeterd. Van onze vereniging Micha Bernard, Sienna Sins en Anoek de Kok, knap gedaan! We kijken terug op een geslaagde dag!

De 2e folkloristische dag op het molenwater in Middelburg behoeft geen introductie meer voor onze vaste volgers. Voor veel ringrijders het hoogtepunt van het jaar. Na een moeizaam opstartjaar in 2022 met slecht vier banen kwam er dit jaar weer een vijfde baan bij en begonnen 145 deelnemers aan de dag.

Slechts vijf deelnemers van onze vereniging, Martijn Minderhoud, Roel Willemse, Tristan de Visser, Lotte Provoost en Emiel Provoost. Deze vijf rijders reden eerder dit jaar ook in de ereklas en dat is niet voor niks. Na 30 beurten staken deze rijders samen 149 van de 150 ringen. Alleen Lotte liet in de ochtend een ringetje hangen maar dankzij 15 van de 15 op de bekers mocht zij ook mee naar baan 1 voor de bekerkamp. Martijn, Roel, Tristan en Emiel staken dus alle ringen en kwalificeerden zich voor de strijd om het Zeeuws Kampioenschap en de Bekerkamp.

Bekerkamp

De bekerkamp begon met 28 rijders waaronder dus de 5 Domburgers. Op 26mm helaas meteen twee afvallers, Martijn en Lotte. Hier staken 21 rijders de ring dus door op 20mm vaak de ring waarop de eerste grote slag valt. Dit jaar niet want 20mm steken was niet genoeg voor een beker, de missers maakten dan ook direct geen kans meer op een beker. Tristan en Emiel hoorden bij de afvallers en mochten even pauze houden en zich voorbereiden op de kamp om het Zeeuws Kampioenschap.

Roel wist als enige Domburger de 20mm wel te steken en mocht door naar de 14mm. Jammer voor Roel liet hij de 14mm in de eerste poging hangen waardoor

het maximaal haalbare een 8e beker werd maar achterblijven zonder beker kon ook nog. In de herkansing stak Roel wel de 14mm en daarmee verzekerde hij zich van een beker. Het is altijd lekker rijden met de wetenschap dat je al een beker hebt en dat was te zien. Samen met Annaliza Langebeeke en Roald Leendertse maakte Roel er een mooie kamp van. In totaal stak hij drie keer de 10mm en hengelde daarmee de 8e beker binnen.

Na lang wachten mochten de rijders die de 14mm direct instaken terugkomen op de 10mm. Drie rijders staken en mochten uiteindelijk nog een keer terugkomen op 10mm voor de beslissing. Het was Joost Dingemanse van de afdeling Grijpskerke die geen enkele ring miste in deze kamp en daarmee zijn eerste Beeldje won. De tweede beker ging naar Koen Minderhoud, afdeling Westkapelle en de derde was voor Krijn Coppoolse van de afdeling Gapinge.

Zeeuws Kampioenschap

De hoofdprijs van dag wordt als laatste uitgekampt. 19 rijders streden mee om de felbegeerde titel. De wedstrijdleiding besloot om op de ring van 20mm te beginnen. Martijn miste deze en viel af voor de prijzen. De 14mm bracht ook hier weer een grote schifting en helaas betekende deze ring ook het eindstation voor Roel, Tristan en Emiel. Zes rijders staken deze wel in en met slechts drie ereprijzen was daarmee de wedstrijd voor de Domburgers afgelopen.

Van de zijlijn zagen zij een prachtige tweestrijd op de 10mm waarbij Rick Eckhardt zijn titel wist te prolongeren. Hij liet daarmee Sebastiaan Sturm achter zich, beide rijders rijden voor de afdeling Gapinge. Levi de Witte van de afdeling Ritthem werd derde en maakte daarmee het podium compleet.

Versieringsprijzen

Halverwege de dag worden altijd de prijzen voor de versiering bekend gemaakt. Tristan won in de categorie overige de derde prijs. De winst in deze categorie bleef wel in de familie want die was voor zijn zusje Nancy.

Het was weer een prachtige editie met een mooi aantal rijders een uitstekende sfeer en ontzettend veel publiek.

Zaterdag 19 augustus werd er door de ZRV (Zeeuwse Ringrijders Vereniging) een demonstratie gegeven in Hellevoetsluis. In dat weekend zijn de Vestingdagen in Hellevoetsluis. Een mooie locatie voor het ringrijden. Namens de Domburgse Ringrijders Vereniging reed Tristan de Visser mee.

Zestien deelnemers die meededen tijdens deze demonstratie. Er werden 9 beurten gereden tot aan de middagpauze, op dat moment nog 2 rijders met 9 van de 9. Jasper van der Maas van de afdeling Ritthem en Tristan. Er werd ’s middags goed doorgereden waardoor er 30 beurten aan het eind van de dag zijn gereden. In de 25e beurt miste Tristan zijn eerste ring, maar bleef in de groene sjerp rijden. Hij stak 29 van de 30 en werd direct de winnaar van de demonstratie in Hellevoetsluis. Hij was namelijk de enige met 29 van de 30 ringen!

Hij liet in de puntenkoers ook zien dat hij de kleine ringen kan steken. Hij miste de 26 en 20 mm, maar stak de 14mm en 10mm wel. Hierdoor moest hij kampen met Marten Hoogesteger van de afdeling Westkapelle op de 10mm. Tristan nam deze mee en werd hierdoor ook winnaar van de puntenkoers!

Zaterdag 16 september stond het Zeeuws Kampioenschap sjezenrijden op het programma, dit is altijd de afsluitende wedstrijd van het ringrijdseizoen. Namens onze vereniging 1 deelneemster, namelijk Joyce de Visser. Sinds vorig jaar rijdt ze samen met Jan Wisse van de afdeling Ritthem. Dit jaar was het weer gelukkig een stuk beter, de zon begon ’s ochtends al meteen te schijnen. Dat beloofde een mooie dag te worden!

De grote sjezenwedstrijd werd dit jaar gehouden in Biggekerke. Een rondje van 5 ringen, waar de sjezen zich op mochten stellen op de kerking. Dit maakte de wedstrijd erg gezellig, want toeschouwers en deelnemers konden zo gezellig met elkaar praten. Het was dit jaar geen gemakkelijke ronde, want er werd al snel in de wedstrijd door verschillende combinaties gemist. Waaronder ook Joyce en Jan, zij misten in de tweede ronde een ring. Ze bleven wel de gehele dag in de achtervolging.

Aan het eind van de wedstrijd was er nog maar 1 combinatie die alle ringen hadden gestoken, Ilona en Marco Janse, zij werden dan ook Zeeuws Kampioen Sjezenrijden 2023. Er bleven 4 combinaties over met 1 misser, zij mochten gaan kampen voor plek 2 t/m 5. Joyce en Jan hadden de rest van de dag geen ring meer gemist dus ook zij mochten mee gaan kampen. De kamp startte op 32mm. Joyce en Jan waren de derde combinatie die mocht gaan kampen en zij zagen dat Angelina & Ab en Moniek & Dennis alle drie de ringen meenamen, dus ze wisten wat ze moesten doen. Joyce en Jan staken ook alle drie de ringen, maar helaas mochten ze niet meer verder kampen. Er was een twijfel of het paard galoppeerde onder ring 1. Hierdoor werden ze automatisch 5e en mochten ze tijdens de prijsuitreiking een mooie beker mee naar huis nemen!

De dag was goed georganiseerd door de Biggekerkse Ringrijders Vereniging, bedankt voor de organisatie. Ook waren er weer prachtige sjezencombinaties, alle prijswinnaars gefeliciteerd! Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen, we kijken uit naar volgend jaar.