Jaarverslag van de Domburgse Ringrijders Vereniging

 

ZRV WEDSTRIJDEN

Op zaterdag 3 mei organiseerden wij de jongerenwedstrijd en  om 08.00 stonden er 45 jonge rijders aan de start. Tristan de Visser en Emiel Provoost wisten als enige deelnemers alle 22 ringen te steken. Na kamp won Tristan het dagklassement en ook de pollepel. Niels Joziasse stak 18 ringen en werd 7e terwijl Lotte Provoost 16 ringen stak en 13e werd. Ere klas werd dit jaar op 23 mei verreden in Kapelle. Het werd een fantastische dag voor Domburg 1. Roel Willemse, Martijn Minderhoud en Emiel Provoost staken alle drie alle 30 ringen en behaalden met maar liefst 90 ringen het kampioenschap. Domburg 2 met Tristan de Visser(30), Sander Willemse(27) en Niels Joziasse(26) eindigde met 83 ringen in de middenmoot. Roel Willemse bekroonde de dag met de persoonlijke reserve titel. Domburg 3 met Denise Klap(26), Frank Passenier(25) en Joyce de Visser(20) stak tijdens de 2e klas in Oostkapelle 71 ringen en werd hiermee 8e.

 

Tijdens de 1e folkloristische dag in Middelburg stak Emiel alle 30 ringen en behaalde de 3e plaats. Tristan stak er 29 en werd 5e. Simon de Visser reed samen met Ria Minderhoud in de sjees en werd 7e met 69 van de 72 te steken ringen. De seniorenwedstrijd op 18 juni in Zoutelande gaf 4 Domburgse senioren de gelegenheid om hieraan deel te nemen. Wim Provoost stak uit 21 beurten 15 ringen raak, Lou Willemse nam er 13 mee, Ko Jan Provoost eindigde op 12 en Simon de Visser op 11 ringen.  De vrije wedstrijd in Vlissingen betekende voor Domburg 6 rijders in de baan. Roel Willemse en Frank Passenier staken beiden 29 ringen, Emiel stak er 28 en won de 7e beker. Lotte Provoost stak 23 ringen, Melanie van der Meule nam 20 ringen mee en Wim Provoost wist er 19 te steken. 

 

De wedstrijd om het Zeeuws kampioenschap in Middelburg leverde onze afdeling een van de hoofdprijzen op. Martijn Minderhoud won het felbegeerde beeldje van koningin Beatrix(de 1e beker).   Roel Willemse won de 3e beker en Emiel Provoost de 7e beker. In de strijd om het Zeeuws kampioenschap behaalde Emiel net als vorig jaar de 2e plaats, terwijl Roel beslag legde op de 3e plaats. De prestaties van onze leden waren: Emiel Provoost(30), Roel Willemse(30), Sander Willemse(30), Denise Klap(30+1e prijs versiering categorie overige rassen), Tristan de Visser(30+3e prijs versiering categorie overige rassen), Martijn Minderhoud(29), Lotte Provoost(28), Frank Passenier(27), Melanie van der Meule(27), Joyce de Visser(26) en Wim Provoost(20).

 

Eind april reed Wim Provoost de demonstratie in Tholen en wist 12 ringen in 25 ringen te steken. Tijdens de demonstratie in Terneuzen nam Wim Provoost 14 ringen in 25 beurten mee. Bij Paardoes stak dezelfde Wim Provoost 21 ringen in 30 beurten. Bij de demonstratie met sjezen in IJzendijke reed Linda Provoost met Ab Paauwe in de sjees en zij stak 69 van de 90 te steken ringen

 

AFDELINGSWEDSTRIIJDEN

 

Domburgse kermis(1 juli 2015): Door als enige 29 ringen in 30 beurten te steken won Niels Joziasse onder grote publieke belangstelling de Domburgse kermis van 2015. Hij werd gevolgd door 3 rijders( Martijn Minderhoud, Tristan de Visser en Emiel Provoost ) met 28 ringen. Een mooi aantal van 28 deelnemers stond aan de start van deze traditionele wedstrijd. In de laatste beurten nam de spanning toe en miste Emiel zijn tweede ring van de dag waardoor Niels met nog één beurt te gaan opeens de winst voor het grijpen had. In een mooi decor met veel publiek en een stralende zon bleef Niels uiterst koel en won de Kermis 2015. Voor Niels was het zijn eerste overwinning in een wedstrijd. De uitstekende serie van Niels leverde hem ook direct de eerste beker op doordat geen enkele andere rijder erin slaagde om 8 v/d 8 ringen te steken. De pollepel werd een prooi voor Tristan de Visser. Hij wist als enige de 14mm te steken. In de ochtend wordt altijd gestreden om 3 ochtend bekers. Emiel Provoost reed een zeer scherpe kamp die hij won door de 10 mm. te steken. Niels won beker nummer 2 en Frank Provoost won de 3e . Tristan de Visser versierde zijn warm bloed paard het mooist en Melanie van der Meule deed dit bij de koudbloed paarden.
Demonstratie( 25 juli 2015 ): Vanwege de barre weersomstandigheden is deze wedstrijd niet verreden.

 

Klassementswedstrijd ( 9 aug. 2015 ): Met slechts 21 deelnemers aan de start werd besloten om pas om 09.00 uur te beginnen. Dat dit voor de publieke belangstelling niks uitmaakt bleek maar weer. Drie tot soms vier rijen dik stond het publiek gedurende grote delen van de dag. Denise Klap won evenals vorig jaar de kamp om de ochtendbekers voor Emiel Provoost die de tweede beker won. Na 30 beurten waren het Tristan en Roel die een volle bak staken. In de kamp om het dagkampioenschap kreeg Roel de kans om het af te maken doordat Tristan 26 mm. liet hangen. Hij deed dit niet waarna de tweede poging door beide rijders wel benut werd. Op 20 mm. wist Tristan te steken en moest Roel afhaken waardoor Tristan met de hoofdprijs en de jeugdbeker naar huis ging. Een snelle kans op revanche voor Roel in de bekerkamp. Als enige wist hij de 14 mm. in één keer te steken en won daarmee de eerste beker. De tweede beker was voor Tristan en de derde voor Emiel Provoost die tevens de pollepel won.  De versieringsprijzen werden gewonnen door Denise Klap in categorie overige en Martijn Minderhoud bij de koudbloed paarden.

 

Demonstratie Simnia 2015 ( 29 aug. 2015 ):Twintig rijders reden dit jaar mee en werden beloond met geweldig weer. Net voor de middag werd gestreden in een puntenkoers om de Jan Maas beker. Maar liefst drie rijders wisten de het maximaal aantal punten te behalen en kwamen in de kamp direct op 10 mm. terug om uit te maken wie deze mooie prijs zou winnen. Martijn Minderhoud wist als enige direct 10 mm. te steken en kaapte deze prijs weg voor de neuzen van Emiel Provoost en Tristan de Visser. Na 30 beurten streden vier rijders om het dagkampioenschap. Tristan viel als eerste af op 26 mm., Coen mistte 20 mm. waardoor Roel en Martijn op 14 mm. overbleven. Roel wist deze als enige mee  te nemen waardoor hij dagkampioen werd. In de bekerkamp eenzelfde afvalrace. Door missers op de 32 mm. bleven er drie rijders over op de 26 mm. die in ieder geval verzekerd waren van een beker. Roel liet nu de 26 mm. ring hangen wat hem de derde beker bracht. Coen en Tristan bleven over op de ring van 20 mm. Tristan stak deze als enige en dit leverde hem de eerste beker op. De pollepel kamp werd een strijd waar vijf rijders op de ring van 14mm. uitkwamen. Tristan en Coen wisten deze mee te nemen. Na twee mislukte pogingen op 10 mm. was het Coen die uiteindelijk de kleinste ring wist mee te nemen en een succesvolle dag wist te bekronen met de pollepel. De versieringsprijzen werden weer uitgedeeld door de bewoners van Simnia. Coen won in de categorie trekpaarden en Tristan versierde het mooiste in de categorie overige.