Jaarverslag van de Domburgse Ringrijders Vereniging

 

Afdelingswedstrijden

Traditiegetrouw was de Domburgse kermis onze eerste afdelingswedstrijd van het seizoen. Op zaterdag 28 juni 2008 gingen 28 deelnemers van start. Winnaar na kamp met Rene Provoost en Sander Willemse werd Bram de Visser met 29 van de 30 ringen. De bekers die in de ochtend verreden werden gingen achtereenvolgens naar Martijn Minderhoud (1e beker), Simon de Visser(2 beker) en Wim Provoost(3e beker). Aan het einde van de dag was de volgorde: Bram de Visser(1e beker), Denise Klap(2e beker), Martijn Minderhoud (3e beker),

Sander Willemse (4e beker), Robert Jan Provoost (5e beker), Rene Provoost (6e beker), Coen Murk(7e beker) en Frank Passenier(8e beker).

Prijzen voor de versiering waren er voor: Wim Provoost en Rene Provoost bij de koudbloeds en Laura de Visser en Milou van Belzen bij de warmbloeds.

De pollepel werd ten slotte gewonnen door Roel Willemse.

 

De jaarlijkse demonstratie in boerenkostuum op zaterdag 22 juli werd (na kamp met Ramon Vader en Sander Willemse) gewonnen door Rene Provoost met 28 ringen. Rene Provoost won verder de puntenkoers terwijl Sander Willemse zowel de beker over de laatste 10 beurten, de ommekeer op 20 mm. als ook de pollepel won. Ramon Vader won de ommekeer op 14 mm.

 

Tijdens de klassementswedstrijd waren er 4 rijders met alle 30 ringen. Glorieus winnaar (na kamp met Rene Provoost, Roel Willemse en Sander Willemse) werd Ramon Vader. De ochtendbekers werden gewonnen door: Roel Willemse (1e beker) en Martijn Minderhoud (2e beker). De 8 bekers die aan het einde van de middag uitgekampt werden gingen naar: Coen Minderhoud(1e beker), Bram de Visser (2e beker), Roel Willemse (3e beker), Sander Willemse (4e beker), Ramon Vader (5e beker), Rene Provoost (6e beker), Martijn Minderhoud (7e beker) en Denise Klap (8e beker). Winnaar van de jeugdbeker met 27 ringen werd Denise Klap. Prijzen voor de versiering waren er voor: Emma Pirson (1e prijs) en Milou van Belzen (2e prijs) bij de warmbloeds en voor Bob Maranus (1e prijs) en Frank Passenier (2e prijs) bij de koudbloeds. Coen Minderhoud won in de afsluitende kamp de pollepel.

 

We sloten het seizoen af met de demonstratie bij verzorgingstehuis Simnia. Winnaar (na kamp met Roel Willemse) werd Rene Provoost met 20 ringen in 20 beurten. De strijd om de Jan Maas beker in de ochtenduren leverde Sander Willemse op als winnaar. De minipuntenkoers op de kleine ringen werd eveneens gewonnen door Sander Willemse. De bekerkamp aan het einde van de middag leverde de volgende winnaars op: Roel Willemse (1e beker), Ramon Vader (2e beker) en Martijn Minderhoud (3e beker).

De versieringsprijzen gingen naar Koos Zijl (koudbloeds) en Denise Klap (warmbloeds).

Martijn Minderhoud won de laatste kamp en bemachtigde de pollepel.

 

 

Z.R.V. wedstrijden

Tijdens het ereklas kampioenschap  behaalde Domburg 2 met 89 ringen het reserve kampioenschap. Voor Domburg 2 reden Ramon Vader(30), Rene Provoost(30) en Sander Willemse(29). Domburg 1 met Roel Willemse (26), Coen Minderhoud (29) en Martijn Minderhoud (28) behaalde met 83 ringen een negende plaats.

 

Domburg 3 met Denise Klap (25), Frank Passenier (26) en Bob Maranus (18)  degradeerde  tijdens het eersteklas kampioenschap te Veere  met 69 ringen naar de tweede klas..

 

Tijdens het tweede klas kampioenschap te Koudekerke behaalde Domburg 4 met 59 een  voorlaatste plaats en degradeerde hiermee naar de derde klas. Wim Provoost(21), Michiel Provoost (21) en Ko Jan Provoost (17) staken de ringen bij elkaar.

 

Tijdens de jongerenwedstrijd won Denise Klap met 26 ringen in 30 beurten de 4e beker. Ook won zij de 1e prijs in het versieringsklassement.

 

Aan de demonstraties werd door verschillende leden deelgenomen. Zo staken Coen Minderhoud (3e beker) en Roel Willemse in Maasland beiden 17 ringen in 18 beurten. Roel Willemse stak in Zierikzee alle 27 te steken ringen en won hiermee de 2e beker. Wim Provoost stak er tijdens dezelfde demonstratie 17. Tijdens de demonstraties bij Paardoes stak Wim Provoost 22 ringen in 30 beurten terwijl Michiel Provoost er 20 stak. Coen Minderhoud wist tijdens de demonstratie in Nisse alle 26 ringen(2e plaats) te steken en verder de pollepel te winnen. Wim Provoost stak deze dag 18 ringen. In IJzendijke wist Roel Willemse te winnen door alle 26 ringen te steken. Hij veroverde eveneens de pollepel. 

 

Tijdens de demonstratie te Zevenhuizen stak Coen Minderhoud alle 22 ringen en wist hij behalve de wedstrijd, de ommekeer 26 mm. ook de pollepel te winnen.  Martijn Minderhoud stak er 21 en werd 3e. De afsluitende demonstratie in Goedereede leverde Coen Minderhoud opnieuw de overwinning op met 24 ringen in 24 beurten. Ook in de pollepelkamp en de ommekeer op 26 mm. was hij de sterkste. Ko jan Provoost stak deze dag  14 ringen.

 

Tijdens de 1e folkloristische dag te paard werd Roel Willemse winnaar met 30 van de 30 ringen. Wim Provoost stak op het Abdijplein 21 ringen.

 

De vrije wedstrijd te Vlissingen leverde de volgende prestaties op:  Coen Minderhoud (29 +  4e prijs versiering koudbloeds), Roel Willemse (27), Martijn Minderhoud (28), Ramon Vader (27), Rene Provoost (27), Frank Passenier (20), Wim Provoost(19), Rowy Provoost(2), Emma Pirson(13), Sylvie Pirson(14) en Denise Klap (24+ 5e plaats versiering warmbloeds).


Op de 2e folkloristische dag te Middelburg leverde Roel Willemse de beste prestatie namens Domburg door met 30 ringen de 3e plaats op te eisen en ook de 2e beker te winnen. De prestaties van de andere deelnemers waren: Frank Passenier (26), Denise Klap (29+ 3e prijs versiering warmbloeds),  Robert Jan Provoost (30), Ramon Vader (28), Rene Provoost (29 + 4e beker), Coen Minderhoud (29 + 3e prijs versiering  koudbloeds), Martijn Minderhoud (26), Sander Willemse (28) en Wim Provoost (18).