Een warme dag stond er voor de boeg. Zaterdag 29 juni werd de Domburgse Kermis weer verreden, de eerste dorpswedstrijd van het seizoen. 

Met 17 rijders waren we lekker vlot aan het doorrijden. Al snel kwamen we bij de 8e tot en met de 12e beurt. Deze beurten tellen voor de ochtendbekers, 5 rijders met 4 van de 4 ringen. Marcel Provoost, Martijn Minderhoud, Bram de Visser, Lotte Provoost en Emiel Provoost maakten zich op voor de kamp. Bram en Marcel vielen al snel af, waardoor de strijd tussen Martijn, Lotte en Emiel ging. De 1e beker werd gewonnen door Emiel Provoost, een prachtig nieuw paardenbeeld geschonken door Hoefsmederij F. Passenier. De 2e ochtendbeker werd gewonnen door Lotte en 3e ochtendbeker was voor Martijn. 

In verband met het warme weer is er voor gekozen om ‘s ochtends al 20 beurten te rijden. Met een aantal van 17 rijders was dit geen lastige opgave. Zo hadden de paarden ‘s middags met het warme weer meer rust. 

Na de middagpauze maakten we ons op voor de laatste tien beurten. Na 30 beurten hadden we twee rijders met 30 van de 30: Martijn Minderhoud en Emiel Provoost. Na een spannende kamp werd Emiel de winnaar van de Domburgse Kermis. 

De laatste acht beurten tellen mee voor de middagbekers. Met twee missers, mocht er ook meegekampt worden voor de 8e beker. Deze kamp werd gewonnen door Bram de Visser. Hierna mochten Frank Passenier en Simon de Visser uitmaken wie de 6e en 7e beker mee naar huis zou nemen. Na een lastige start voor Simon, wist hij de dag prachtig af te sluiten door deze kamp te winnen en de 6e beker mee naar huis te nemen. 

De laatste vijf rijders waren ook al zeker van een beker, maar moesten onderling uit gaan maken wie de 1e beker zou winnen. De 5e beker werd gewonnen door Bob Maranus en de 4e beker door Lotte Provoost. Martijn Minderhoud, Joyce de Visser en Emiel Provoost waren nog over, op de 14mm werd uitgemaakt wie de 1e beker zou gaan winnen. Emiel stak als enige deze ring in, waardoor hij naast de 1e ochtendbeker nu ook de 1e middagbeker bemachtigd had. Martijn en Joyce kwamen terug op de 14mm, Joyce nam deze ring mee en werd de winnaar van de 2e beker. Martijn won de 3e beker. 

De kamp om de pollepel werd ook gewonnen door Emiel Provoost, hij liet zien dat hij in uitstekende vorm is, hij moest hiervoor de 10mm steken! Emiel werd hierdoor de grote winnaar van de Domburgse Kermis: dagkampioen, 1e ochtendbeker, 1e middagbeker en winnaar van de pollepel. 

De versieringsprijzen gingen dit jaar naar Michiel Bernard en Milou van Belzen. We kijken terug op een warm, maar weer een fantastische kermis.

Naam afdeling: Domburgkermis 29 juni 2019
nr. naam deelnemer30 beurtenoverig
1.Emiel Provoost301e ochtendbeker+dagkampioen+1e beker+pollepel
2.Martijn Minderhoud303e ochtendbeker + 3e beker
3.Joyce de Visser282e beker
4.Lotte Provoost272e ochtendbeker + 4e beker
5.Bram de Visser268e beker
6.Frank Passenier237e beker
7.Bob Maranus235e beker
8.Marcel Provoost22
9.Frank Provoost20
10.Claudia de Kraker20
11.Michiel Provoost18
12.Simon de Visser176e beker
13.Milou van Belzen161e prijs versiering warmbloeds
14.Michiel Bernard131e prijs versiering koudbloeds
15.Adriaan Provoost13
16.Rowy Provoost11
17.Kirsten Oostdijk (debutante)7