Het seizoen voor de Domburgse Ringrijders is nu echt begonnen. Natuurlijk werd er door diverse rijders al gereden tijdens klasse- en de jongerenwedstrijd maar de eerste dorpswedstrijd opent toch het seizoen in Domburg.

Evenals vorig jaar startten ook dit jaar 19 rijders met de traditionele ringrijderij tijdens de Domburgse Kermis. Vanwege het altijd ‘drukke’ programma van de kermiswedstrijd werd gewoon om 8.00 uur gestart. De eerste tussenstop van dag was de tussenkomst van de Gaaischieters die hun prijs overhandigden. Na een driewerf hoera mochten we nog even in de baan blijven staan om uitgebreid stil te staan bij twee jubilarissen.

Adriaan Provoost ontving een medaille voor zijn 40e! deelname. Frank Passenier werd in het zonnetje gezet voor zijn 25e deelname! Beide heren kregen tevens een mooie speech en er waren bloemen voor de familie. Ook langs deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd met behalen van deze mijlpalen. Wij hopen jullie nog veel jaren actief te zien voor onze vereniging.

Terug naar de wedstrijd waar de beurten om de ochtendbekers verreden werden. Drie stuks met het beeld van wijlen Jacques Passenier als hoofdprijs. Milou van Belzen tekende voor de grote verrassing door gerenomeerde rijders achter zich te laten en de 3e beker te winnen. De 2e beker was voor Tristan de Visser en de 1e beker ging naar de specialist op de ochtend bekers Martijn Minderhoud. Met recht dé specialist want Martijn won deze zeer geliefde prijs in eigendom, een unieke prestatie!

Het niveau lag hoog waardoor de middagpauze gehaald werd met nog vijf rijders met de volle bak van 18 ringen. Na de middag werd er goed doorgereden en verheugd iedereen zich langzaamaan al voor de pauze in Tramzicht. Aan kop van de wedstrijd vielen Niels Joziasse en Martijn Minderhoud even af door een misser.

Na een lange pauze in Tramzicht of het terras ervoor kon met frisse moed begonnen worden aan het slotstuk van de wedstrijd. Na 30 beurten hielden we nog twee rijders over met 30 van de 30 ringen. Tristan de Visser haakte in de 29e beurt af door een misser waardoor Emiel Provoost en Joyce de Visser met z’n tweeën mochten gaan kampen om de winst. Uiteindelijke was het Emiel die de kamp in zijn voordeel wist te beslissen en evenals vorig jaar de winnaar werd.

Joyce bleef niet lang treuren want in de bekerkamp nam ze revanche op Emiel. In weer een tweestrijd wist ze Emiel nu wel te verslaan en daarmee haar superdag te bekronen met een dikke hoofdprijs de 1e beker!

De familie de Visser en Emiel  kwamen elkaar ook weer tegen in de bekerkamp. Nu was het echter Bram die aasde op de fraai beschilderde pollepel. Toch kwam hij na een lange kamp net tekort waardoor Emiel ook de pollepel meer naar huis mocht nemen.

In het versieringsklassement stonden de bekende namen weer vooraan. Tristan de Visser won de categorie warmbloed en Melanie van der Meule deed dit bij de koudbloeds.

Na een heerlijke dag ringrijden met goed weer, veel gezelligheid, mooie prestaties en twee jubilarissen werd er nog tot laat kermis gevierd in de stationstraat. We kijken terug op een fantastische kermis.

 

Nr. naam deelnemer 30 beurten overig
1. Emiel Provoost 30 dagkampioen+ 2e beker+pollepel
2. Joyce de Visser 30 1e beker
3. Tristan de Visser 29 2e ochtendbeker+5e beker+versieringsprijs
4. Lotte Provoost 29 3e beker
5. Martijn Minderhoud 29 1e ochtendbeker+6e beker
6. Frank Passenier 28 8e beker+ 25 jarig jubileum
7. Bram de Visser 27 4e beker
8. Niels Joziasse 26
9. Melanie van der Meule 22 7e beker+versieringsprijs koudbloeds
10. Bob Maranus 19
11. Frank Provoost 19
12. Marcel Provoost 19
13. Adriaan Provoost 17 40 jarig jubileum
14. Claudia de Kraker 17
15. Milou van Belzen 16 3e ochtendbeker
16. Simon de Visser 15
17. Michiel Bernard 14
18. Michiel Provoost 12
19. Rowy Provoost 11