26 augustus 2017- Domburg

Na een seizoen met onvoorspelbaar weer en veel regen tijdens de wedstrijden eind juli en begin augustus eindigden we met een prachtige dag met zon. De demonstratie bij Simnia was weer gezellig en goed bezocht ondanks het strandweer. Helaas viel het deelnemersaantal tegen en moet die negatieve spiraal volgend jaar doorbroken worden.

Slechts 14 deelnemers aan de start. Er werd per ommegang gereden en 14 beurten stonden er nog 6 rijders aan kop met een volle bak gestoken. Net na de middag ging het opeens hard. In één ommegang raakten we drie koplopers kwijt. Niet veel later viel er nog iemand af en zo kwamen Martijn Minderhoud en Roel Willemse aan kop van de wedstrijd. Het leek een tweestrijd te gaan worden totdat Roel laat in de wedstrijd ook zijn eerste ring miste. Martijn was niet meer te stoppen en na 30 beurten won het de demonstratie Simnia door als enige alle 30 ringen mee te nemen.

In de ochtend werd zoals altijd gestreden om de Jan Maas beker. Een puntenkoers op 32-26-20-14 mm. Ook hier hoefde niet gekampt te worden omdat Roel Willemse de enige was die deze ringen allemaal wist mee te nemen en daarmee evenals vorig jaar deze prijs won. Na de middag werd er ook nog gereden op een kleine ‘kies uw puntenkoers’. De rijders mogen hierbij zelf kiezen welke ring in de bus gaat en moeten zoveel mogelijk punten verzamelen. Er werd al druk gerekend en gekeken wat er nodig was om te winnen totdat Martijn Minderhoud koos voor een ommekeer op 10mm en deze ook allebei wist te steken wat hem het maximaal aantal punten opleverde. Niemand wist dit kunstje te herhalen en zo won Martijn deze puntenkoers.

Drie bekers zijn er beschikbaar voor de laatste 10 beurten. Tristan de Visser 1e beker,troefde Sander Willemse 2e beker en Bram de Visser 3e beker af in de kamp. Het slotstuk van de dag en ook het ringrijseizoen in Domburg was de strijd om de pollepel. Martijn zette hier nog even de puntjes op de i door de 10mm als enige in te steken en hiermee de grote winnaar van deze dag te worden.

De prijzen voor de versiering gingen naar Roel Willemse bij de trekpaarden en Simon de Visser bij de categorie overige.

Uitslag na 30 beurten:

1. Martijn Minderhoud              30           dagklassement+pollepel+ winnaar puntenkoers
2. Tristan de Visser                  29           1e beker
3. Niels Joziasse                      29
4. Bram de Visser                    29            3e beker
5. Lotte Provoost                     29
6. Roel Willemse                     29             Jan Maas beker+ 1e prijs versiering koudbloeds
7. Joyce de Visser                   27
8. Sander Willemse                 26            2e beker
9. Frank Passenier                  26
10. Simon de Visser                23            1e prijs versiering warmbloeds
11. Frank Provoost                  22
12. Marcel Provoost                21
13. Leon Hillebrand                16
14. Koos Zijl                           14