De laatste wedstrijd van de Domburgse Ringrijders werd zoals altijd verreden bij Simnia. Een zonovergoten dag voor de rijders, bewoners en standhouders die met regelmaat op zoek gingen naar de schaduw.

De rijders hadden er nog duidelijk zin in deze dag en er werd snel en goed gereden. De eerste prijs van de dag is de Jan Maas beker waar een puntenkoers wordt verreden. Vier rijders wisten allen 10 punten te scoren en begonnen de kamp meteen op 10mm. De eerste drie rijders misten zodat Roel Willemse een kans kreeg om direct deze prijs te winnen. Hij deed dit door de 10mm wel mee te nemen en mocht de wisselbeker en medaille in ontvangst nemen.

Na 30 beruten waren er drie rijders met 30 van de 30. Martijn Minderhoud, Tristan de Visser en Lotte Provoost. Voor Lotte extra speciaal want voor haar was het de eerste keer dat zij alle 30 ringen wist mee te nemen!

In de kamp viel Martijn al vrij snel af en werd het een strijd tussen de man van het ringrijjaar Tristan en Lotte. Het werd een zeer spannende kamp waarbij Lotte die als tweede reed ijzingwekkend kalm bleef volgen. Pas in de tweede beurt op 10mm moest ze toch buigen voor de zeer sterk kampende Tristan die hiermee winnaar werd van demonstratie Simnia.

De beker over de laatste 10 beurten ging naar Martijn die op 10mm Emiel Provoost en Tristan voorbleef. Emiel won de 2e beker en Tristan de 3e.

Het sluitstuk, de pollepel, werd geheel in stijl ook beslist op 10mm. Dit keer was Tristan ook weer de hoofdrolspeler met nu als tegenstander Roel Willemse die al langste meekon. Tristan maakte geen enkele fout in deze kamp en won de prachtig beschilderde pollepel.

Versieringsprijzen waren dit jaar voor Marcel Provoost bij de koudbloeds en Simon de Visser bij de Warmbloeds.

 

nr.  naam deelnemer 30 beurten overig
1. Tristan de Visser 30 dagklassement+ 3e beker + pollepel
2. Lotte Provoost 30
3. Martijn Minderhoud 30 1e beker
4. Niels Joziasse 29 winnaar ommekeer 2o mm
5. Emiel Provoost 29 2e beker
6. Coen Minderhoud 29
7. Roel Willemse 29 Jan Maasbeker
8. Sander Willemse 29
9. Bram de Visser 26

10   

Marcel Provoost 23 1e prijs versiering koudbloeds 
11. Frank Provoost 23
12. Simon de Visser 22 1e prijs versiering warmbloeds
13. Frank Passenier 21
14. Leon Hillebrand 15
15. Floor Schieck 14
16. Koos Zijl 9