Voor het eerst werd de Demontratie op de markt in Domburg verreden in een nieuw concept. Alle Domburgse deelnemers mochten een gastrijder uitnodigden en was er ruimte voor gastrijders uit de direct omliggende dorpen. Dit leverde een mooi deelnemers aantal van 20 rijders op.

Ondanks het prachtige strandweer was er weer veel publiek op de been die naast het ringrijden ook op de boerenmarkt afkwamen. Nadat er een tiental beurten gereden waren was het tijd voor de koppelprijs. Deze werd verreden in een puntenkoers op 32, 26 en 20mm. Het werd een spannende strijd die tot op de laatste ringen spannend bleef. Uiteindelijk verzamelde Roel Willemse en Edwin Dellebeke net een paar punten meer dan alle andere koppels.

De wedstrijd ging in volle vaart verder en er werd zeer goed gereden. De individuele puntenkoers op 26, 20 en 14 mm was de tweede onderbreking van de reguliere beurten. Hier leek een kamp met meerdere rijders op 10mm in de maak maar nagenoeg iedereen liet de 14mm hangen. Alleen gastrijder Levi de Witte wist alle punten te scoren en won deze extra prijs.

De mooiste combinatie ruiter en paard werd niet voor het eerst gewonnen de Tristan de Visser. Hij had zoals altijd weer prachtig versierd en zag er zelf ook weer piekfijn uit.

Na 30 beurten waren er vijf rijders met een volle bak. In de kamp om de overwinning haakten Levi de Witte, Roel Willemse en Joyce de Visser af op 20mm. Krijn Coppoolse en Emiel Provoost staken 20 en 14mm waardoor de 10mm in de bus kwam. Op deze ring besliste Emiel de strijd in zijn voordeel en won hij alweer zijn vierde! wedstrijd in 2018.

Krijn Coppoolse kreeg een kans om zich te revancheren in de strijd om de 1e beker. Hij stak in deze kamp t/m 14mm evenals Roel Willemse en Levi de Witte. Wederom kwam de 10mm in de bus en nu wist Krijn deze als enige mee te nemen. Waardoor hij als eerste gastrijder ooit met deze prijs naar huis ging.

Waar er vroeg in de middag misschien nog niet op scherpst van de snede werd gereden op de kleine ringen daar leek alles opgespaard voor de kampen aan het einde van de dag. De kamp om de pollepel bewees dat nog maar eens want 10mm insteken was hier niet genoeg. Zowel Tristan als Emiel namen de eerste keer de 10mm mee. De tweede beurt zette Emiel de toon door weer in te steken. Nu kon Tristan niet volgen en daarmee won Emiel ook de pollepel, zijn vierde in 2018.

Een prachtige, gezellige dag met mooie folklore en veel publiek tot in de laatste kamp beurten!

nr. naam deelnemer 30 beurten overig
1. Emiel Provoost 30 dagkampioen+pollepel
2. Levi de Witte 30 winnaar puntenkoers
3. Roel Willemse 30 winnaar koppelprijs
4. Krijn Coppoolse 30 1e beker
5. Joyce de Visser 30
6. Tristan de Visser 29 mooiste combinatie ruiter-paard
7. Martijn Minderhoud 28
8. Cor Janse 28
9. Jasper van der Maas 27
10. Hubert van der Maas 26
11. Bram de Visser 26
12. Edwin Dellebeke 25 winnaar koppelprijs
13. Freddie Blaas 25
14. Petra Coppoolse 24
15. Lotte Provoost 24
16. Sjaak Janse 22 uitgevallen na 24 beurten
17. Peter Maranus 21
18. Frank Passenier 20
19. Nancy de Visser 20
20 Simon de Visser 16