Het ringrijseizoen 2014 gaat officieel van start met de jongerenwedstrijd op 3 mei. Op 26 april werd echter al de eerste demonstratie verreden met ook een Domburger aan de start.

Roel Willemse vertegenwoordigde Domburg in Tholen op het mooie marktplein. Naast Roel waren er nog meer Domburgers betrokken bij deze demonstratie want Chris en Tristan de Visser waren de ringoppassers.

Nadat met veel moeite de baan dan eindelijk stond werden de eerste ringen alweer snel meegenomen. Roel had er meteen zin in en reed zichzelf na vijf beurten in de groene sjerp. Na 23 beurten hing de sjerp nog steeds om zijn schouders maar hij was in gezelschap van Leon Leendertse (afdeling Biggekerke) en Sebastiaan Sturm van de afdeling Gapinge. Iedereen verwachtte een mooie kamp maar de scherpte op de kleine ringen was er nog niet echt. Roel mistte op 26 mm en zag zijn twee concurrenten insteken waardoor hij naar huis ging met de 3e prijs. In het vervolg van de kamp rekende Sebastiaan Sturm af met Leon Leendertse. Ook de pollepel ging met Sebastiaan mee naar Gapinge.

Waar de dag begonnen werd met één Domburgse rijder eindigde deze met twee rijders. Koos Zijl van de afdeling Ritthem moest helaas halfverwege de dag geblesseerd afhaken. Tristan verruilde de plaats onder de ring voor het paard en maakte de dag keurig af waardoor het duo Koos en Tristan 15 vd 23 ringen stak.

Een mooi begin van het seizoen op een erg leuke locatie met veel enthousiast publiek en prachtig weer, we zijn weer begonnen!

nr. deelnemer afdeling aantal ringen
23 beurten
overig
 1. Sebastiaan Sturm Gapinge 23 dagwinnaar, 20 mm kamp, puntenkoers, pollepel
 2. Leon Leendertse Biggekerke 23  
 3. Roel Willemse Domburg 23  
 4. Jasper vd Maas Zuid-Beveland 21  
 5. Gerben Cabboort Zuid-Beveland 21  
 6. Rianne Lous Oostkapelle 20  
 7. Marco Janse Meliskerke 18  
 8. Jorco Jobse Aagtekerke 18  
 9. Edward Dingemanse Grijpskerke 17  
10. Saskia Hartevelt Souburg 16  
11. Jorim Duvekot Zoutelande 16  
12. Edwin Maljaars Zoutelande 16  
13. Koos Zijl/Tristan de Visser Ritthem/Domburg 15  
14. Peter Boogaard Meliskerke 12  
15. Lianna Brouwer Aagtekerke 12  
16. Marcel Raats Gapinge 11